Temat: Aktualizacja 1043nd v2 przez wifi

Zawsze aktualizowałem ten router przez kabel. Wczoraj po kłótni z małżonką zapomniałem się i zacząłem aktualizowanie przez wifi. Nie mam komunikacji z routerem przez 192.168.1.1, ale na routerze świecą się pierwsze 2 diody. Co teraz mogę z tym zrobić? Da się jeszcze jakoś wgrać prawidłowo oprogramowanie? Router jest na gwarancji, ale po oryginalnym oprogramowaniu już od dawna nie ma śladu, bo było na nim już kilka gargulków, a teraz właśnie miał zawitać kolejny. I jak zwykle wszystko przez te kobiety....

2

Odp: Aktualizacja 1043nd v2 przez wifi

podłącz komputer kablem do portu WAN i sprawdźczy:
odpowiada na ping?
mozna dostać się przez ssh?
działa failsafe?

https://tplinkforum.pl - Polskie forum poświęcone tematyce urządzeń firmy TP-Link i Neffos

3

Jestem w pracy, ale sprawdzę w domu za ok 5-6 godz i dam znać.

ping wiem jak sprawdzić, ssh także, ale z failsafe pomimo, że jest ładnie wytłumaczone http://eko.one.pl/?p=openwrt-failsafe to mogę mieć jednak problemy.

Odezwę się najszybciej jak będę mógł czyli ok godz. 16:00 może szybciej jak uda mi się szybciej zakończyć pracę.

4

Dobra, już chyba wiem jak za pomocą failsafe zrobić na nowo system (pomoże mi w tym cesarFTP), ale ciekawe czy ten tryb będzie aktywny po moim roztargnieniu...

5

Jeżeli openwrt tam żyje to tak. Jak nie to nie.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

6

A w tym 1043nd v2 jest U-Boot antycegła? W v1 swego czasu dodali.

OpenWrt 25.12 @ GL.iNet GL-MT6000
OpenWrt 25.12 @ Xiaomi Mi Router AX3000T
OpenWrt 25.12 @ D-Link DAP-X1860 A1
Mój blog: Komputery i Systemy

7

lukasik napisał/a:

Zawsze aktualizowałem ten router przez kabel. Wczoraj po kłótni z małżonką zapomniałem się i zacząłem aktualizowanie przez wifi. Nie mam komunikacji z routerem przez 192.168.1.1, ale na routerze świecą się pierwsze 2 diody. Co teraz mogę z tym zrobić? Da się jeszcze jakoś wgrać prawidłowo oprogramowanie? Router jest na gwarancji, ale po oryginalnym oprogramowaniu już od dawna nie ma śladu, bo było na nim już kilka gargulków, a teraz właśnie miał zawitać kolejny. I jak zwykle wszystko przez te kobiety....

Nie rozpoczynać żadnych sporów z wypukłymi w trakcie dłubania w sofcie/elektronice - zasada nr. 1 (a nawet 0)
big_smile