Odp: OpenWrt - WRT160NL plus Gargoyle PL
imageshack
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → OpenWrt - WRT160NL plus Gargoyle PL
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
imageshack
Proste - brak ftpa na 192.168.1.1 lub firewall na komputerze go blokuje.
Jesteś pewien że na kompie masz odpalony server ftp , wpisujesz prawidłowe ip??
Nie rozumiem skoro chcesz wgrać OpenWrt to nie prościej dać firstboot`a ??
POZDRAWIAM!
PS:Cezary ale ty masz anielską cierpliwość ![]()
Jemu hasła nie działają, nie może ich wprowadzić.
Proste - brak ftpa na 192.168.1.1 lub firewall na komputerze go blokuje.
co to znaczy ftpa na 192.168.1.1 ? mam ftpa na adresie 192.168.1.2 bo taki potrzebuje by się zalogować do failsafe
a firewalla mam na 100% wyłączonego , ftp działa nawet w przeglądarce ...
Nio i dalej to co na focie powyżej ...
Anielską ,anielską cierpliwość zgadza się ... z drugiej strony to fora są po to by się czegoś nauczyć nieprawda Panie Miczu7858 ![]()
192.168.1.2 oczywiście miało być. I nie masz lub serwer nie nie nasłuchuje na 192.168.1.2. Lub nie podłączyłeś kabla ethernet ![]()
192.168.1.2 oczywiście miało być. I nie masz lub serwer nie nie nasłuchuje na 192.168.1.2. Lub nie podłączyłeś kabla ethernet
kabel podłączony mam do portu 3 routera , a serwer działa jak sprawdzam przez przeglądarkę wpisując ftp://192.168.1.2
Ale wget się nie łączy.
Ale wget się nie łączy.
Może wrócę do początku . Nie mam pewności ,że obraz ,który wgrywałem był w 100 % wgrany na router i to przez wifi
Zakładam ,że telnet działa ale nie w pełni takie mam podejrzenia ale jestem nowy i mogę się nie znać .
Dlatego szukam alternatywnych pomysłów aby przywrócić firmware .
System chodzi, jak by tak nie było to nie mogł byś go uruchomić i tym samym wejść w failsafe.
Czy pingować 192.168.1.2 z poziomu routera możesz?
System chodzi, jak by tak nie było to nie mogł byś go uruchomić i tym samym wejść w failsafe.
Czy pingować 192.168.1.2 z poziomu routera możesz?
Tak mam czas 1ms ttl 128
No to masz problem z serwerem ftpa. Albo firewall albo nie slucha na interfejsie.
No to masz problem z serwerem ftpa. Albo firewall albo nie slucha na interfejsie.
Oj nie przepraszam źle zrozumiałem z kompa pingi idą ale jak daje z routera przez telnet to wypisuje ping adres i data 56
Co wypisuje?
Co wypisuje?
wypisuje ping adres jaki mu podaje 56 data bytes i tu koniec stoi
jak puszczam pinga na 192.168.1.1 to leci bez końca a tu stoi
Jeżeli masz Windowsa to przyczyną braku echa może być zapora.
Wejdź:
1.start-->ustawienia-->panel sterowania-->centrum zabezpieczeń -->zapora systemu Windows
2.zakładka zaawansowane-->odnajdujemy „protokół ICMP” i klikamy ustawienia-->odnajdujemy i zaznaczamy „zezwalaj na przychodzące żądanie echa”
PS:U mnie kiedyś przez to nie działa serverek ftp
POZDRAWIAM!
Jeżeli masz Windowsa to przyczyną braku echa może być zapora.
Wejdź:
1.start-->ustawienia-->panel sterowania-->centrum zabezpieczeń -->zapora systemu Windows
2.zakładka zaawansowane-->odnajdujemy „protokół ICMP” i klikamy ustawienia-->odnajdujemy i zaznaczamy „zezwalaj na przychodzące żądanie echa”PS:U mnie kiedyś przez to nie działa serverek ftp
POZDRAWIAM!
Tak mam Windowsa , zezwolenie miałem na przychodzące echo jednak nie miałem pozostałych ptaszków na zezwoleniach
gdy to zrobiłem poszło bez problemu ....
Zapora była przyczyną tego ,że nie przechodziły pingi z routera
Potem to już z górki działa komenda wget . Wgrałem nowy obraz ,który już chodził bez problemu nawet hasło działa ![]()
Dziękuję za porady i "anielską cierpliwość" były bardzo pomocne ...
Dziękuję Panu Cezaremu i Panu Miczu7858 !!!
Pisałem - firewall...
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → OpenWrt - WRT160NL plus Gargoyle PL
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc