Odp: Polskie tłumaczenie Gargoyle
Niestety nie działa.
Po WiFi też mi działa ale po lanie nie.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Polskie tłumaczenie Gargoyle
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Niestety nie działa.
Po WiFi też mi działa ale po lanie nie.
Trzeba zmusić jakoś windowsy żeby zobaczyły że kabel jest odpięty.
Niestety ifdown lan wyłącza programowo, a nie fizycznie co by było widziane jako kabel odłączony.
Co do zmuszenia windowsa to nie za bardzo, bo karta sieciowa po wydaniu komendy ifdown lan w TP-Linku dalej widzi parametry sieci jako połączony, więc skąd ma wiedzieć win, że w danym momencie ma się "zresetować" karta sieciowa, ponieważ wyłączenia czy restarty routera będą o różnych porach.
Rozwiązanie widziałbym w włączeniu wyjść 1-4 w routerze w ostatniej fazie uruchamiania routera, ale nie mam pojęcia czy jest to możliwe.
może ktoś podac linka do zdjęć gargoyle w pl
wczoraj oglądałem a dziś nie moge znaleść
Poza jakimś wycinkami nie umieszczałem żadnych ![]()
Czy jest jakieś okraniczenie na długość hasła dostępu do panelu gargoyle przez www ?
Zmieniłem wczoraj hasło na bardzo długie (chyba ze 60 znaków) - (sposobem (Ctrl+C' Ctrl+V)zmianę hasła przyjął,
ale nie mogę się teraz zalogować do panelu. Twierdzi że hasło jest złe. Podejrzewam że gdzieś obcina jakiś fragment hasła.
Jak to jest ?
Poza jakimiś wewnętrznymi ograniczeniami - chyba nie ma. W failsafe go uruchom i zmień sobie ponownie hasło.
Najśmieszniejsze jest to że przez Winscp dostałem się bez problemów na to długie hasło.
Czyli problem jest w samym interfejsie www.
Ale nie wiem jakie polecenia napisać aby ustawić nowe hasło roota. I znów lekturka linuxa ![]()
passwd
Sprawdziłem z źródłach - pole jest na 35 znaków max ustawione.
Dzięki Cezary, zmieniłem hasło przez putty. Po ograniczeniu długości hasła do 30 znaków mogę zalogować się już do panelu przez www.
Zainstalowałem Gargoyle 1.3.7 na WRT160NL podpiąłem pendrive widzi go przez lan, a na wan (przekierowałem port 23) NIE! Jakieś pomysły? Z ^ dziękuję
Port 23 to telnet. Co to ma wspólnego z pendrive?
Aktualizacja obrazów dla ar71xx do 1.3.8
Przepraszam miało być 21, ale i tak nie działało. Tzn. przekierowanie portów w sekcji Firewall (20 i 21) w Gargoyle 1.3.7 (by obsy) nie wpuszcza klienta ftp. Jakby kogoś to interesowało to zadziałało wpisanie do firewall.user:
iptables -I INPUT -p tcp --dport 21 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p tcp --dport 20 -j ACCEPT
Czy działa Tablica ogłoszeń v3 na gargulcu?
Trzeba było po prostu otworzyć porty na firewallu. Zrobiłeś to, a w inny sposób.
Masz mój projekt blokada na openwrt. Zależy czego oczekujesz.
W gargoyle-pl znalazłem błąd. Przekierowując porty w gui i wybierając z listy protokół "Oba" do iptables dodawana jest linijka "option 'proto' 'oba' ". Jakież życie było by proste gdyby komputer potrafił zrozumieć o co chodzi z tym 'oba' zamiast pluć błędami
.
Hm, dałbym głowę to to naprawiłem dość dawno, ale sprawdzę, dzięki za zgłoszenie.
EDIT: znalazłem, występuje w momencie robienia edycji przekierowania. Wieczorem będzie poprawione.
Tymczasem jak chcesz to poprawić to zaluguj się przez ssh i zrób w konsoli
sed -i -e 's/getSelectedText( "add"/getSelectedValue( "add"/' /www/js/port_forwarding.js Czy rozwiazal sie problem z wystawieniem GUI od strony WAN ? Nie chce mi dzilac ani http ani https... ;/
config 'remote_accept' 'ra_443_1440'
option 'local_port' '443'
option 'remote_port' '1440'
option 'proto' 'tcp'
option 'zone' 'wan'Działa jak najbardziej, po prostu zaklikujesz i jest.
Inaczej bym nie mógł ustawić kilkunastu maszynek dla innych ludzi...
no wlasnie wyklikuje w GUI i nie ma.... Gargoyle dodaje takie reguly jak wyzej podalem i cisza.
A sprawdziłeś to zza wanu czy jesteś nadal w lanie?
I ustaw standardowy port 443.
zza wanem jestem, jak chce sie dostac na gui to robie teraz tunel po ssh...
zmienilem na 443 i tez nie dziala. ![]()
coverek@vbox:~$ nmap xxx.xxx.xxx.xxx -p443
Starting Nmap 5.00 ( http://nmap.org ) at 2011-01-07 13:03 CET
Interesting ports on xxx.xxx.pl (xxx.xxx.xxx.xxx):
PORT STATE SERVICE
443/tcp closed unknown
Nmap done: 1 IP address (1 host up) scanned in 0.07 secondsfirewall blokuje... a ssh dziala z wan...
====>
dalem do firewalla najpierw to:
iptables -A INPUT -p tcp --dport 443 -j ACCEPTa potem zamienilem na to:
iptables -A OUTPUT -p tcp --dport 443 -j ACCEPT
iptables -A OUTPUT -p udp --dport 443 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p tcp --sport 443 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p udp --sport 443 -j ACCEPTi dalej lipa
Kompletnie nic nie robisz. Włącz, 443 zostaw, dostajesz się przez https normalnie. czasami to nie jest problem tego tunelu?
No niestety 443 odpalone jak Pan Bog przykazal... A co ma tunel SSH do SSL? ![]()
login@host -D 1234 Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Polskie tłumaczenie Gargoyle
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc