Temat: Brak odpowiedzi z Asus WL500gP

Witam,
Widziałem na forum podobny temat, ale nie jestem w 100% pewny, wiec jednak muszę spytać tutaj. Przedwczoraj ni z tego ni z owego po restarcie routera ten zaczął się dziwnie zachowywać. Na początku pod windowsem zaczęło wywalać, ze co chwile zrywane jest połączenie sieciowe, ale myślałem, ze coś może po stronie kompa albo z kablem. Odpaliłem drugą maszynę i ten sam problem. Tak, jakby router co chwile sam z siebie się restartował. Po 20 minutach moich prób padł na dobre i nie wstaje od tamtego czasu. Jak podłączam mu zasilanie to zapalają się tylko wszystkie diodki od LAN (ew. WAN jeśli podepnę). Nic więcej się nie dzieje.

Sam router działa(-ł) na Backfire 11.x (dokładnej wersji nie pamiętam) z podpiętym dyskiem (zasilany z zewnątrz) i drukarką.

Nic nie sugerując... co się stało? Z góry dzięki za pomoc wink

2

Odp: Brak odpowiedzi z Asus WL500gP

Padł Ci zasilasz od Asusa. Jak zawsze w tych modelach.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Naprawialne czy szukać nowego?

4

Naprawialne. Otwórz zasilacz i zobacz który kondensator źle wygląda i wymień go. Lub wymień wszystkie. Lub kup nowy zasilacz smile

5

Mam takiego jednego baaardzo podejrzanego i wymienić pewnie dałbym radę. Gorzej, jak się pomylę lub stopię scieżki ze sobą. Nie chce zabić routera smile

Nowy zasilacz musi być konkretnie od Asusa? Na allegro są podobne od D-Linka z takimi samymi parametrami (5V, 2,5A). Będą dobre czy lepiej poszukać czegoś z większym natężeniem jeśli obciąża się router?

6

Dowolny, może być z większym.