Temat: Torrenty na TL-WR1043ND/Netgear WNDR3700

Jako że jest to mój pierwszy post na tym forum chciałbym wszystkich serdecznie powitać smile

Od jakiegoś czasu poszukuję routera z wbudowanym klientem bitorrenta. Polecony został mi router TP-Link TL-WR1043ND. Cena bardzo przystępna, możliwości aż za duże jak dla przeciętnego użyszkodnika smile Po przejrzeniu niezliczonych stron www oraz znacznej części tego forum nie udało mi się rozwiać pewnych wątpliwości.

Jak OpenWrt radzi sobie z seedowaniem (bardzo ważna kwestia gdyż korzystam tylko z prywatnych trackerów)?
Zakładam 5-8 torrentów (łącznie ok 100 połączeń z trackerem).
Gdyby wydajność TP-Linka okazała się niewystarczająca czy warto dopłacić do netgeara który posiada szybszy procesor oraz więcej pamięci. Propozycje innego sprzętu będą również mile widziane.

Pozdrawiam

2

Odp: Torrenty na TL-WR1043ND/Netgear WNDR3700

Potem już rspro lub alix (więcej ramu), a potem płytka na atomie smile.

Radzi sobie, tylko ramu potrzebujesz. WNDR3700 będzie lepszy w tym zastosowaniu bo więcej ram masz. Chyba że dasz komuś 1043 do wlutowania nowego ramu.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Hehe.. Nie rozpędzajmy się tak bardzo z rspro i alixami. Przede wszystkim zbyt wysokie koszty, po drugie dużo więcej zabawy a zmierzam do uproszczenia pobierania a nie jego skomplikowania smile 1043 z rozszerzonym ramem czy netgear?

4

netgear. Silniejszy jest.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.