Temat: Jaki nowy modem LTE - Huawei e3372 HiLink czy noHilink??

Witam,
Wczoraj przypadkowo przepialem zasilanie z routera 12v na huba USB 5V i go spalilem lacznie z modemem e398. Poszukuje wiec nowego modemu i wg tego co sie zorientowalem, to e3372 by sie znakomicie nadal do konfiguracji pod Gargoyle.
Czy mam zwracac uwage na to czy jest on Hilink czy nie??
W planie mam zainstalowac go pod netgear jak dobrze pamietam WNR 3500l oraz na dovado TINY w domku letniskowym.

2

Odp: Jaki nowy modem LTE - Huawei e3372 HiLink czy noHilink??

E3372 można przeflashować, jak już to pod gargoyle szukaj hilinka.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3 (edytowany przez pkirylcz 2015-08-20 21:01:41)

Kupilem e3372h - 153 Hilink brandowany przel LMT (135zl).
Dziala na kompie ok ale niestety pomylily mi sie routery i zabralem do domku letniskowego Netgear WNR3500L v2 z Tomato.
Na Tomato dziala bardzo wolno, ciezko nazwac to dzialaniem, bo wysokie pingi i zenujacy transfer. Moze hub usb by cos pomogl.

Docelowo ma byc uzywany z WNDR3700v2 i gargoyle. Czy mam zostawic ten model, bo koles moglby mi ewentualnie sciagnac i zamienic na e3372s - 153 (180zl) czyli ten starszy ktory mozna sflashowac.

4 (edytowany przez dzejk 2015-08-20 21:24:53)

Wersję h też można flashować, choć jest przy tym trochę więcej roboty - np. na forum bez-kabli masz instrukcje lub tutaj http://sh.com.hr/en/modificiranje-huawe … te-sticka/
W Netgearze masz najnowsze tomato? Warto oddalić modem od routera na kablu.

5

Wydaje mi sie, ze na pewno nie mam najnowszego. Jak widadc, kilka miesiecy temu skonfigurowalem i dzialalo bezproblemowo wiec nawet sie na niego nie logowalem ze zapomnialem na ktorym jest Gargoyle.