Temat: transmission - minimalny limit pobierania pliku od danego użytkownika

Czy i jak ustawić minimalny limit pobierania pliku od danego użytkownika? Ograniczyłem dość mocno limit peerów na 1 plik, ale czasem wkurza mnie jak widzę że plik pobiera się np. z prędkością 50 KB/s. Jak zwiększę limit peerów to znajduje np. lepszych użytkowników i pobiera np. z prędkością 800 KB/s na danego peera.

Czy można ustawić w konfiguracji np. minimalny limit od jakiego ma pobierać nasz transmission?

2

Odp: transmission - minimalny limit pobierania pliku od danego użytkownika

Chyba nie masz jak tego ustawić.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

no właśnie też tego nie widzę w spisie konfiguracji, a szkoda smile a tak z ciekawości to jaki najlepiej ustawić limit peerów na 1 plik na wdr3600 ? Aby nie zabijało routera ? smile Przy 20 CPU wpada czasem na 80-90%.

4

chcesz ustawić limit prędkości pobierania danych ?

Linksys EA8500: LEDE
Belkin AC1750DB: OpenWrt CHAOS CALMER
2x TpLink TL-WDR3600: OpenWrt Attitude Adjustment
TpLink TL-WR1043ND: OpenWrt Attitude Adjustment

5

chciałem ustawić limit na peera a nie na cały plik. Chciałem aby pobieranie pliku było np. od 100 KB wzwyż a nie od 5KB na użytkownika.

6 (edytowany przez build000 2015-08-15 14:15:41)

Znajdziesz na forum transmission - dosyć rzadko używana opcja oraz działa przy założeniu, że jest dodatkowo tylko ten dany, jeden peer w ogóle dla całego klienta - wymaga zmian również w innych miejscach w konfiguracji routera, np. odpowiednie regułki do iptables.
Szczególnie przydatne gdy wykorzystujesz transmission do tzw. backupu swojej seedowanej pozycji na zdalnym serwerze dedykowanym, aby wysyłać coś potem na "dwa baty"... wink
Od razu uprzedzę Twoje potencjalne wątpliwości - tylko z pozoru piszę nie na temat.