26

Odp: Wybór nowego routera pod CC

pepe2k napisał/a:

w inżynierskim przybliżeniu smile

Offtopic:
Heh, rozbawiłeś mnie smile
"Inżynierskie przybliżenie" to mam na co dzień, realizując w terenie wizję wszelakiej maści projektantów...
Jak to mawiał mój Yoda:  "To jest niezgodne z niczym" wink

27

Witam,
Dopytam w tym wątku żeby nie zakładać nowego.

Wspominaliście wcześniej o TP-Linku Archer C2600. Czy jakiś openwrt (Galgoyle lub LuCI)  dla tego modelu w przyszłości ma szansę się pojawić ?

Czy ten router jakoś zgodny z obecnie dostępnymi  sterownikami ?

28

Pojawił się - aktualna wersja rozwojowa LEDE. Ja takie obrazy udostępniam (luci możesz sobie doinstalować), aktualna lista znanych problemów: http://openrouter.info/forum/viewtopic. … 388#p43388 (najgorszy jest z rebootem).

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

29

Wątek brzmi bardzo obiecująco ;-)

Przyzwyczajony no funkcjonalności openwrt już kombinowałem żeby wymienić c2600 na wspieranego Archera C7.
Ale dam mu jednak szanse bo hardwerowo sprzęt wydaję się zacny routerkiem z dużym potencjałem  ;-)

30

Cezary,
korci mnie żeby potestować obecną wersję dla C2600.
Czy mógłbyś mi udostępnić ?

Rozumiem ze reboot obecnie działa tylko ręcznie z pradu ?

Czy po upgrade będzie można wrócić do oryginalnej wersji producenta opisanymi tu metodami ?

31

Przecież jest udostępniona - patrz eko.one.pl

Reboot przez wyłączenie z prądu tak. Powrót możesz zrobić przez tftp, bootloader ma swój tryb awaryjny, jak większość ostatnich produkcji tp-linka.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

32 (edytowany przez ewcorek 2016-08-29 17:44:01)

witam
podpinam sie pod temat

w zwiazku z tym ze fundusze sa ( dzielimy neta na kilka  osob) chcialem nabyc wrt 1900 ACS, chodzi mi glownie zeby dobrze rozdzielal qos, w zasadzie jestem zdecydowany, z tym ze widzialem tez 1900 AC ( bez tego S), jaka jest miedzy nimi roznica?
bo cenowo to ok 200 zl taniej.
i Jeszcze jedno ten ACS ma jakies wersje ktore pod nowym gargoyle sa nieobslugiwane. ?
z gory dziekuje

ok juz znalazlem acs ma szybszy procek i wiecej ram, to jeszcze tylko pytanie dotyczce gargulca, czy chodzi na wszystkich wersjach ACS?