pepe2k napisał/a:MiG25 napisał/a:pepe2k napisał/a:W AR9331 znany jest problem z USB i urządzeniami USB FS (full-speed), które znikają z magistrali w czasie, gdy wbudowane radio "skacze" po kanałach. Nie zdziwiłbym się gdyby ten problem występował również w AR9341, chociaż akurat tam jest więcej źródeł taktujących.
W jakim sensie skacze ? Router jest klientem Wifi więc chyba ma zafixowany kanał ? Czy w międzyczasie też coś skanuje ? Może opcja noscan pomoże ?
Właśnie w trybie klienta występuje ten problem - jak Ci się odłączy od AP (przestaje go widzieć).
Zresztą, tutaj masz cały problem przewałkowany: https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?id=39956
Przeczytałem , problem może i podobny ,z tym ,że tu nawet jeśli CP2102 jest Full Speed ( w tej chwili nie mam jak sprawdzić , jak to router wykrywa) , to bezpośrednio z routerem działa ok.
Tam też napisane jest ,że eliminuje się problem podłączając urządzenia Full Speed (USB 1.1) przez Hub Hi Speed (USB 2.0) , a u mnie podłączając Hub USB 2.0 problem się ujawnia....
No i na sam koniec ,że jest to programowo rozwiązane w nowych edycjach , więc w CC już nie powinno być tych problemów...
W weekend może zamienię MR3420 v2 na drugiego ( ze zlutowanym padem wg bynio00
) , i zobaczymy.