1

Temat: CC w trybie mostku i problem z UPC TP-Link WDR3600

Po aktualizacji na CC dzieją się dziwne rzeczy. Router od UPC co chwilę się restartuje, po czym chwilę pochodzi o znowu to samo restart. Jak odłączę na chwilę TP-Link to UBEE od UPC działa normalnie. Wykonałem tylko aktualizację opcji żadnych nie zmieniałem bo po co jak wcześniej na BB wszystko działało. Na tą chwilę jestem zmuszony do wyłączenia bridge i jechanie na dwóch osobnych sieciach co jest dość problematyczne. Może ktoś poradzić o co chodzi ? Wrzuciłbym coś z terminala ale po pierwsze nie wiem z jakiej komendy hmm
A tak z drugiej strony skoro wszystko pięknie działało na BB to dlaczego na CC się sypnęło ? Jakiś bug czy o coś innego chodzi ?

2

Odp: CC w trybie mostku i problem z UPC TP-Link WDR3600

A wracałeś do BB i sprawdzałeś, czy na pewno tam takie cuda się nie dzieją?
Może ten UBEE się najzwyczajniej w świecie... przegrzewa?

A w logi zajrzysz poleceniem "logread".

3

Rzeczy w tym, że jak było na BB to takie rzeczy się nie działy bo bym to po prostu zauważył z racji braku netu.
Przegrzewa się z tego powodu, że zrobiłem mostek ? Aż tyle mocy i obliczeń to wymaga ?

4

duchu napisał/a:

Rzeczy w tym, że jak było na BB to takie rzeczy się nie działy bo bym to po prostu zauważył z racji braku netu.

Nie zrozumiałeś sugestii - wróć teraz, kiedy pojawiły Ci się te problemy, do BB i przetestuj. Wykluczysz problem z modemem i będziesz mógł się skupić na routerze i CC.

duchu napisał/a:

Przegrzewa się z tego powodu, że zrobiłem mostek ? Aż tyle mocy i obliczeń to wymaga ?

Nie wiem, to tylko pomysł, ostatnio temperatury trochę wysokie...