Temat: nie działa DLNA po pewnym czasie - WDR4300 Gargoyle:1.6.0.2 (r39585)

Witam.
1. Ostatnio zarzuciłem kilka filmików-bajek na pendrive, uruchomiłem DLNA - po uruchomieniu DLNA działa, aczkolwiek przy niektórych bajkach, filmach po ok średnio 5 min DLNA zrywa transmisję i trzeba jeszcze raz uruchamiać film (bez resetu routera) - nie wiem dlaczego.
2. Ponadto DLNA nie działa tak jak powinno, tzn jest sobie uruchomiony DLNA oglądam filmik, następnie wyłanczam telewizor, włączam go na drugi dzień powiedzmy ze po ok 12 godzinach i już wtedy DLNA nie dział nie widzi katalogów, muszę wejść na router zaznaczyć tzw ptaszka aby wyłaczyć DLNA i zapisać a następnie włączyć ,zapisać  - po tych czynnościach DLNA działa przez jakiś czas.
Czy ktoś mi może podpowiedzieć co może być przyczyną ?
Pozdrawiam

2

Odp: nie działa DLNA po pewnym czasie - WDR4300 Gargoyle:1.6.0.2 (r39585)

2. Odmontowało ci dysk kiedy minidlna było aktywne i stracił 'odnośniki' do plików. Sprawdź logi
1. Używasz starego systemu, starego minidlna. Może być wszystko łącznie z wadą softu dlna. Używaj najnowszej wersji, wtedy będziesz mógł zgłosić to deweloperom.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

a czy mogę tylko zaktualizować samo minidlna bez oprogramowania routera, bo router ogólnie działa stabilnie więc nie chciałbym aby jego sprawność się popsuła, ew jak tak to w jaki sposób zaktualizować minidlna

4

Jak znajdziesz/skompilujesz nowszą wersję to tak.

5

nie ma nowszej wersji niż: 2014-09-27 Wersja 1.6.2.2, a będzie w przyszłości Gargoyle PL ?

6

Może.