Temat: Filtrowanie danych pobranych z www z wykorzystaniem sed
W związku z tym, że to mój pierwszy post na eko.one.pl wypada się przywitać.
Więc witam wszystkich forumowiczów.
Na początku podziękowania dla autora projektu za zbudowanie i utrzymywanie funkcjonalnego serwisu o openwrt.
Przez rok od kiedy korzystam z tego serwisu nie potrzebowałem dodatkowych informacji - wszystko udawało się znaleźć, ale nastał ten moment kiedy muszę zapytać.
Mam następujący problem.
Pobieram z internetu stronę (https z wykorzystaniem curl) i zapisuje lokalnie.
Interesuje mnie jedna linia, którą udało mi się wyodrębnić - mam więc plik z jedną linią danych w postaci:
aResult : [{"PARAMETR1":"jegowartosc1","PARAMETR2":"jegowartosc2","PARAMETR3":""poniedzia\\u0142ek\, 23:55","itd.
Potrzebny mi skrypt z wykorzystaniem "sed" który pobierze:
{jegowartosc1}
{jegowartosc2}
{poniedzia\\u0142ek\, 23:55}
a w zasadzie chociaż:
{jegowartosc1}
Pytanie jak z wykorzystaniem "sed" pobrać dane z zakresu między
{ aResult : [{"PARAMETR1":"} a {","PARAMETR2":"jegowartosc-2","PARAMETR3":""poniedzia\\u0142ek\, 23:55","itp}
lub jak wyciąć z linii
{ aResult : [{"PARAMETR1":"} i {","PARAMETR2":"jegowartosc-2","PARAMETR3":""poniedzia\\u0142ek\, 23:55","itp}
Nadmienie tylko, że co jakiś czas linia ulega modyfikacji, ale {"PARAMETR1":} {"PARAMETR2":} {"PARAMETR3":} się w tej linii zawsze pojawiają, tylko z innym {jegowartosc1}, {jegowartosc-2} lub {poniedzia\\u0142ek\, 23:55}.
Pozostanie jeszcze kwestia zastąpienia polskich znaków {\\u0142} na {l} ale z tym sobie poradzę.
Mam nadzieję, że zrozumiale opisałem problem. Będę wdzięczny za pomoc.