eerozeteen napisał/a:Z jednej strony super ze 4300 ma az 128 MB flesza, ale z drugiej strony nie wiem czy az tak duzo jest mi potrzebne bo wiem ze tego raczej nawet w 1/4 nie wykorzystam - no chyba ze macie jakies pomysle na co przydantnego mozna wykorsytac te 128 MB..
No... wielu było takich, którzy najpierw mówili, że 8 MB FLASH to aż nadto, potem brakowało miejsca na 16 i w końcu i tak kończyli z extrootem. 128 MB to dużo... albo mało, w zależności od potrzeb. Ale tak jak z RAMem - zawsze więcej = lepiej.
eerozeteen napisał/a:Inna sprawa ze kupujac nowy, musze "lamac" gwarancje zeby openWRT instalac, z kolei kupujac uzywke, ktos moze mi probowac wcisnac v2... Jak w ogole moge rozpoznac wizualnie jaka wersje ma dana 4300 ? Niby nowka z xkoma jest za 250 pln na alledrogo, ale skad mam wiedizec czy akurat taki zjazd cenowy to nie jest v2...
v2 pojawiły się gdzieś na rynkach azjatyckich, u nas chyba takiej wersji jeszcze nie ma nawet w sprzedaży.
Zresztą, jak trafisz na v2, to pakujesz i zwracasz, masz na to 14 dni przy zakupie przez sieć. Przy zakupie używanego nawet nie ma tematu - po prostu zapytaj sprzedającego, jaką wersję sprzedaje - nie widzę powodu, dla którego ktoś miałby wciskać kit w tej sprawie.
Wersja powinna być nadrukowana na naklejce, na routerze, a może też i na pudełku. Brak wersji = v1 (np. są WNDR3700 i WNDR3700v2 - tak są oznaczane na naklejkach: http://mirror.bwpow.eu/pub/personal/blo … age004.jpg).
eerozeteen napisał/a:W ogole widze ze te 3800 to jakeis rarytasy, albo tak zajebiaszczy sprzet ze na oeliksach/allegrach to ich ze swieca szukac smile
IMHO, jak dasz więcej niż 150 PLN za WNDR3800, to przepłacisz. Na dzień dzisiejszy to jest już... zabytek (3-4 lata, jak nie więcej na rynku i kto się miał ich pozbyć, zrobił to już dawno temu - przeszukaj sobie archiwum Google pod kątem frazy "sprzedam WNDR3800"). Istotne jest też to, że jak był w sprzedaży, to kosztował jak za zboże... Jak dobrze poszukasz, to kupisz WNDR4300 za 160-180 PLN 
EDIT: O tutaj masz nawet recenzję Cezarego: http://openrouter.info/forum/viewtopic.php?t=1204, jest to zresztą konkretnie ten sam egzemplarz, który jest Ci tutaj oferowany.