1

Temat: ruter WR-1043ND-V2 gargoyle 1.6.2.2 i ruter ECG4510-05E - światłowód

Właśnie w dniu dzisiejszym odstąpiłem od LTE i jestem szczęśliwym użytkownikiem internetu po światłowodzie od dostawcy MULTIPLATY 50/6 Mb/s bez żadnych lejków. I teraz mam pytanie, chciałbym jak na razie pozostawić sobie ruter WR-1043ND-V2 bo jestem z niego bardzo zadowolony i zrobić taką kolejności połączenia: internet →  ruter od dostawcy (światłowód) ECG4510-05E → mój świetny ruter WR-1043ND-V2 na gargoyle 1.6.2.2 → przełącznik → komputery, telewizory i inne odbiorniki po RJ oraz chciałbym korzystać po WiFi z rutera WR-1043ND-V2 czyli jak dotychczas przy LTE, więc jak musiałbym to wszystko podłączyć oraz jak skonfigurować ruter WR-1043ND-V2 na gargoyle 1.6.2.2 żeby mi to wszystko działało.

ruter: Linksys WRT3200ACM
AP: TP-Link TL-WR1043ND V2

2

Odp: ruter WR-1043ND-V2 gargoyle 1.6.2.2 i ruter ECG4510-05E - światłowód

Po prostu podłącz ECG do wan, resztę do lan.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Odp: ruter WR-1043ND-V2 gargoyle 1.6.2.2 i ruter ECG4510-05E - światłowód

Cezary napisał/a:

Po prostu podłącz ECG do wan, resztę do lan.

Witaj Cezary,
bardzo Ci dziękuję za podpowiedź, tak po cichu myślałem żeby tak zrobić, ale wolałem się spytać GURU smile
Więc zrobiłem tak podłączyłem sprzęt tak jak zasugerowałeś i w grargoylu w zakładce konfiguracja/podstawowa w ramce Internet / WAN w polu Połączenie zmieniłem z Modem 3G/LTE (NDIS) na DHCP (Kablowe) a w polu Interfejs WAN ustawiłem Domyślny bo zresztą nie było innej możliwości. Po tych zmianach wszystko śmiga super. W końcu mam internet mega szybki i bez żadnych lejków. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.

ruter: Linksys WRT3200ACM
AP: TP-Link TL-WR1043ND V2