Temat: Spowolnienie internetu

Posiadam router WRT1043 v1 z wgranym Barrier Breaker LuCI - 14.07 - bez exroota.
Co 2 -3 dni internet zwalnia do bardzo małej prędkości. Wystarczy restart routera i wszystko wraca do normy. Zachowanie cykliczne.
Czy w tym wydaniu nie są gromadzone statystyki, a w konsekwencji zawalenie pamięci?

2

Odp: Spowolnienie internetu

Jaki dostawca, jaka maszyna od niego ? Jakieś konfigi, logi, polecenia, i.t.d. - jak zwykle "gołe nic" poza sakramentalnym stwierdzeniem - nie działa, coś mi zwalnia, i.t.d. wink
Nawet jak jakieś statystyki są gromadzone to nie aż do takiego stopnia aby zapchać flash (większość siedzi w ram) - nawet na 1043v1.
Gdzie indziej musi być przyczyna - czytaj 1. zdanie i się zreflektuj...
wink

3

1. Jaki dostawca, jaka maszyna od niego ?
Dostawca lokalny, bez sprzętu - kabel LAN doprowadzony do domu.

2. Jakieś konfigi, logi, polecenia, i.t.d.
Spoko dostarczę tylko jak je wyciągnąć i które configi interesują?

P.S. Zdaje sobie sprawę że "gołe nic" poza sakramentalnym stwierdzeniem - nie działa, coś mi zwalnia, i.t.d." nie sprawi, że ktoś mi da gotową receptę na rozwiązanie tego problemu. Jestem gotowy dostarczyć tylko jakie?

4 (edytowany przez build000 2015-06-23 08:35:50)

Poczytaj trochę podobne zajawki na forum w innych tematach to dowiesz się czym się "trzeba pochwalić".
lokalny - ale konkretnie jaki, w sensie jak udostępnia Ci internet, jaki typ łącza (pppoe, zwykły dhcp), i.t.d.

5

Wynik logread w szczególności .

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

6

Niestety mam dokładnie to samo.
Wystarcza wyłączenie WiFi i wraca system do normy.
Wydaje mi się że jakiś licznik błędnych pakietów się przepełnia bo dotyczy to tylko wifi ...
Na Gargoyle było bez problemu i chyba trzeba będzie wrócić do tego distro.
Szukam sensownej odpowiedzi ale na razie mi jej brak....