Zrobiłem jeszcze raz na czysto wg. poradnika wklepałem komendy.... i jest tak samo 
W Wan mam połączenie tylko z eth1, a w Lan mam ze switchem wifi b/g/n i wifi N. Próbowałem jeszcze wymuszać serwer dhcp na lan, ale dla mnie dziwne jest to że serwer dhcp działa i adresy przydziela, ale nie włącza się serwer matczyny tzn. 192.168.1.1, aczykolwiek mi przydzieliło adres jak poniżej, i niewiem czy to nie modem mi przydzielił poniższy adres a nie router:
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.8.103
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.8.1
Jak wchodze pod adres 192.168.1.1 to wyświetla mi się czarna strona z napisem:
LuCI - Lua Configuration Interface
w lewym górnym rogu, i ładuje się strona aż wyświetla się błąd że nie można jej wyświetlić. Jak odłącze modem i zrestartuje router to strona normalnie działa.
W ver. Luci jest tak że w instalowanym "standardzie" otrzymujemy poblokowane połączenia między WAN a LAN firewallem oraz na początku nie ma włączonego wifi, dopiero trzeba sobie włączyć i szeregu innych opcji.
Podejrzewam że może podczas konfiguracji tego "żeby działało" nie namieszałem czegoś (?).
Może te predefiniowane ustawienia przez Luciego różnią się od tych z OpenWrt i dlatego ta wskazówka jest niewystarczająca?
Nie próbowałem instalacji openwrt bo niestety dla mnie bez interfejsu to [prawie] tak samo jakby mi się strona do routera nie ładowała.
No i musze przyznać że internet od momentu gdy go przerzuciłem na BB nie zerwał się ani razu, router działa bardzo stabilnie.
BTW: Czy jest jakiś plugin umożliwiający co 30 dni wysyłanie kodu USSD? Wiem że jest wysyłający kody USSD, ale co określony czas nie znalazłem. Pytam bo co 30 dni kończy mi się internet lte w RBM i musze odnawiać a najczęściej zapominam i wykorzystuje cały transfer.