1

Temat: TL-WR710N v2 - Gargoyle

Mam pytanie posiadam router TL-WR710N v2 i nie mogę znaleźć gargoyle v2, znalazłem tylko v1 (gargoyle-1.6.2.2-ar71xx-tl-wr710n-v1-squashfs-factory) jako ze nie jestem biegły w oprogramowaniu chciałem się dowiedzieć czy można wgrać to oprogramowanie i czy istnieje w ogóle wersja V2

2

Odp: TL-WR710N v2 - Gargoyle

ta wersj ma zmniejszony flash o polowe. Posiada tylko 4MB a wersja v1 ma go 8MB

http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wr710n
"No official support. 4MB bin created using BB ImageBuilder (with modified Makefile) seems to work fine"

3

Krótko - nie możesz wgrać bo go uwalisz tym obrazem.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

4 (edytowany przez plryba 2015-06-15 20:47:38)

Czyli nie ma szansy na alternatywny firmware w tym przypadku ?

5

Jest openwrt normalne.

6

Ja nie mam zbytniego doświadczenia z sieciami czy w openwrt jest (tak jak w gargoyle) możliwość ustawienia limitu danych dla konkretnych użytkowników i blokowania określonych stron ?
i jak by jeszcze można prosić o link do openwrt dla tego konkretnego routera

7

Tylko jak sobie ręcznie to zrobisz. W gui openwrt (luci) tego nie znajdziesz.

https://downloads.openwrt.org/chaos_cal … actory.bin

Ten w/w link nie ma domyślnie gui. Jeżeli nie masz doświadczenia to raczej nie instaluj tego.

8

Dzięki za wyjaśnienie smile
Nie będę grzebał bo się na tym nie znam
A można się spodziewać ze wyjdzie wersja gargoyle v2 na ten router bo widzę ze aktualizacje się rok temu zakonczyly

9

Ten router ma 4M - raczej nie, bo nie zmieścisz już gargoyle z wymaganą funkcjonalnością na takiej ilości flash na bieżącym systemie.

10

Teraz to już wszystko wiem smile
A miałem kupić drugi TL-MR3020 to połakomiłem się na wersje bez zasilacza i klops:(

11

plryba napisał/a:

Teraz to już wszystko wiem smile
A miałem kupić drugi TL-MR3020 to połakomiłem się na wersje bez zasilacza i klops:(

Ale MR3020 też ma domyślnie tylko 4 MB FLASH.

12

Tak ??? Ja mam ten MR3020 i gargoyle 1.6.2.2 i chodzi na nim super nawet obsługuje modem LTE bez problemu:)
To może jednak da się wgrać na TL-WR710N zeby inwestycja nie poszla na marne ? smile

13

A to dlatego że włożyłem dużo wysiłku, wypiłem dużo kawy i przy okazji niektórzy nauczyli się nowych przekleństw żeby zmieścić to wszystko w 4MB. W tamtych czasach wr710v2 jeszcze nie było więc siłą rzeczy nie jest wspierany.

14

ciesze się trafiłem na autora smile tamten router to był szczał w 10 ma wszystko czego potrzeba - limity, blokadę stron (np do modemu wpiętego w niego)  pokazuje ilość danych przesłanych każdemu userowi po prostu super świetna robota

15

a jeszcze jedno pytanie do znawcy mam jeszcze niepotrzebny router tp linka AC750 Archer C20i czy jest do niego jakaś alternatywna wersja oprogramowania ? Najlepiej Gargoyle a jak nie to prosił bym o link do jakiejś innej np. openwrt

16

OpenWrt jest. https://downloads.openwrt.org/chaos_cal … ps/mt7620/