Temat: BB + Luci - Problem z połączeniem do trackera w transmission

Witam,
Posiadam router tp-link wdr3600. Mam problem z połączeniem się z innymi użytkownikami na trackerze po przez transmisiona na oprogramowaniu Barrier Breaker + Luci. Transmission nie wyświetla żadnych błędów, strona normalnie wyświetla informacje o pobieranym pliku, ale nie jestem wstanie z nikim się połączyć.

Przed napisaniem posta sprawdziłem na najnowszym Gargoyle, tam problemu nie ma. Od strzału wszystko działa.
Gdzie może być problem w BB??

Pozdrawiam,
Krystian

2 (edytowany przez krystianmen 2015-05-09 08:51:47)

Odp: BB + Luci - Problem z połączeniem do trackera w transmission

Przy próbie ściągania za pomocą transmissiona zainstalowanym na BB + Luci dostaję błędy:

Sat May  9 09:38:02 2015 daemon.info transmission-daemon[4470]: Son.of.a.Gun.2014.MULTi.1080p.BluRay.x264-PSiG Scrape error: Tracker gave HTTP response code 404 (Not Found) (announcer.c:1279)
Sat May  9 09:38:02 2015 daemon.info transmission-daemon[4470]: Son.of.a.Gun.2014.MULTi.1080p.BluRay.x264-PSiG Retrying scrape in 20 seconds. (announcer.c:1288)

a później:
Sat May  9 09:47:56 2015 daemon.debug transmission-daemon[4470]: Son.of.a.Gun.2014.MULTi.1080p.BluRay.x264-PSiG Announcing to tracker (announcer.c:1552)

Co odblokować na routerze ?

3

Ten tracer nie przyznaje się do posiada tego. dht włącz, może ktoś inny ma, lub zapytaj się o więcej trackerów.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

4

Jest to bardzo dziwne, tracer uważa że ściągam poprawnie plik. Ilość sedów też nie jest problemem. Lokalnie na komputerze czy na Gargoyle+transmision ten sam plik ściąga się bez problemu.

Czyżby były inne wersje transmissiona dostępne dla Gargoyle i BB??

5

Transmission od bardzo dawna nie wydało nowej wersji. Jeżeli używałeś moich to jest to to samo.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

6

Oczywiście używam Twoich wersji. Nie mam już pomysłu na tego BB. Co mógł bym sprawdzić? dlaczego tak się dzieje?

Zawsze pozostaje powrócenie do Gargoyle smile

7

Ja mam ten sam problem co ty.

8

Czyli dalej nie wiadomo jakie są różnice i dlaczego transmission na BB nie działa a na garagoyle już tak. Właśnie najbardziej zależy mi na funkcjonalności LuCi i na kliencie transmission a nowa wersja to bardzo utrudnia, możę jast jakoś inaczej firewall napisany?

9

Wygląda na jakiś problem z BB. Sprawdziłem na czystym BB gdzie wszystko konfigurowałem od początku do końca i problem ten sam co na gotowych obrazach od Cezarego.

Ja wróciłem do starego ale dobrego Gargoyle.

10

To teraz pytanie czy można poprzez luci zapodać z powrotem AA i nic się nie stanie??

11 (edytowany przez krystianmen 2015-05-12 20:01:40)

Pewnie, że tak. Musisz tylko wgrywać obraz który oznaczony jest jako "sysupgrade" i bez zachowania konfiguracji.

12 (edytowany przez psen 2015-05-12 20:39:14)

Mam wdr3600 i BB Luci Cezarego. Transmission działa bez problemu. Skonfigurowałem przez gui to wbudowane w obraz.

13

Owszem działa, ale nie na wszystkich trackerach ;/