Temat: Wyłączona opcja mostu bezprzewodowego MR3420 V2

Witam,

Mam ruterek MR3420 v2 z Gargoyle na pokładzie.
Ostatnio zmieniłem ruter główny na Netgear WNR2000 i chciałem mojego TP linka wykorzystać jako most sieci bezprzewodowej. Schody zaczęły się już na samym początku - mam zablokowaną możliwość włączenia mostu bezprzewodowego, co może być przyczyną?

http://s1.pressup.pl/img/12052015120047.jpg

2

Odp: Wyłączona opcja mostu bezprzewodowego MR3420 V2

Przyczyną jest to ze nie przeczytałeś co obraz ma a czego nie. Moje obrazy nie mają tej funkcjonalności dla takich modeli. Z gargoyle-router.com zainstaluj.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Który obraz mam wybrać? Nie znam się na tym prawie wgl, są tam opcje do wyboru które mi nic nie mówią.

4

ar71xx i znajdziesz to co ma mr3420v2 w nazwie.

5

A więc tak, zaktualizowałem tym:

gargoyle_1.7.1-ar71xx-generic-tl-mr3420-v2-squashfs-sysupgrade

Teraz mój router nie ma włączonej sieci WLAN i nie wyświetla go. Dostałem się do niego przez LAN po mimo konfigurowania zgodnie ze znalezionymi informacjami nie łączy się on z routerem głównym, na dodatek nie mogę się dostać na niego przez nowy adres IP, robię to tak jak tu:

http://tplink-forum.pl/faq-alternatywne … rgoyle-pl/

Mój router główny dostał adres 192.168.0.1

6

Wyczyść i jeszcze raz skonfiguruj. Jak nie działa - zgłaszaj bug na gargoyle-router.com

7 (edytowany przez NKrouter 2015-05-12 14:35:11)

Ma ten sam router pelniacy funkcje repeatera po kablu ale w wersji softu 1.6.2 sciagnietej z tej strony i dziala bez problemu. Jak sobie nie poradzisz to zmien soft na 1.6.2. Moge zrobic Ci skan moich z ustawien

P.S. A dlaczego drugi router ma nadany adres .222 jak dla mnie powinien miec z puli <100 czyli spoza obszaru nadawanego dynamicznie przez pierwszy