Temat: TL-WDR4900

Cezary, czy mógłbyś stworzyć kompilację najnowszego BB na TL-WDR4900 w wersji 1 (architektura mpc85xx)? Byłbym Ci bardzo wdzięczny smile Wiem, że istnieje obraz na openwrt.org, ale on mi trochę nie odpowiada. Mam przygotowane oprogramowanie działające na innych routerach z Twoim BB, a na tamtym muszę część aplikacji przerabiać.

2

Odp: TL-WDR4900

Nie mam urządzenia do testów. Mam rozumieć że piszesz się na królika doświadczalnego?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Pewnie smile

4

Masz tutaj: http://dl.eko.one.pl/test/, testuj.

5

Pierwsze testy - wgrałem sysupgrade i factory i w obu przypadkach routera nie da się z pingować. Diody na routerze świecą się ok, tylko od wifi nie świeci. Tryb recovery działa.

6

To teraz sprawdź dlaczego. Wszystko w twoich rękach.

7

Jakieś wskazówki?

8

Jak działa w failsafe to zrób mount_root, odblokuj wifi, uruchom normalnie, podłącz się przez wifi i sprawdzaj konfigurację i co jest w logach.

9

Nie mogę wejść do failsafe. Próbowałem na różne sposoby i nic... Zauważyłem za to, że w czasie migania słoneczka router przez chwile odpowiada na ping

10

Obraz z openwrt.org działa? o 14.07 mówimy.

11

Działa

12

Weź sobie jeszcze raz i zainstaluj.

13

Bez zmian. Tylko czas włączania jakby się wydłużył.

14

Dodałem swconfig o którym zapomniałem poprzednio. Nic więcej do dodania nie mam, więc rozbieraj sprzęt, podłączaj się do środka i patrz co się dzieje z siecią.

15

Ehhh... niestety nie mogę sobie na to pozwolić, nie jestem właścicielem routera (i jeszcze jest na gwarancji). A podsłuchanie rozgłoszeń tcpdumpem nie powie nic konkretnego?

16

Słuchaj, zobaczysz czy w ogóle coś rozgłasza.

17

Gdy router jest włączony cały czas pojawia się IP 0.0.0.0.bootpc > 255.255.255.255.bootps: BOOTP/DHCP, Request from 64:66:b3:de:e4:0f (oui Unknown), length 300

18

Bardzo by ci się, Czarek, nie chciało zrobić wsparcia dla niego? Kiedyś tam, w wolnym czasie. Wykopałem ten sprzęt u siebie ostatnio i mógłbym ci go wypożyczyć.
Z rok czy dwa temu robiłem soft na zasadzie twoich buildów, ale po wymianie podzespołów w komputerze nie mogę nic znaleźć.

19

Nie, kompletnie nie interesująca architektura która ma tylko kilka wspieranych urządzeń. Szkoda nawet na to zasobów do budowania.