Temat: BB i gargoyle
Czy jak mam czyste openwrt (obecnie z luci), mogę zainstalować gargoyle? Jak tego dokonać jeśli można?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → BB i gargoyle
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy jak mam czyste openwrt (obecnie z luci), mogę zainstalować gargoyle? Jak tego dokonać jeśli można?
Po prostu robisz upgrade bez zachowania konfiguracji.
Sterowniki do modemu zostaną? Wifi będzie działać? 2,4 i 5Ghz?
Będzie to co jest w gargoyle, nic nie zostanie z BB.
Czyli samej nakładki nie da się zrobić? Sam interfejs graficzny? Czy w tej wersji 1.7.1 będą sterowniki do modemu? Mam e3372 hilink. Jak jest z wifi?
Nie ma obsługi hlinków w tej wersji. Nie ma wsparcia dla radia AC. Poczytał byś to byś wiedział co tam jest. I nie, samej nakładki graficznej się nie da.
Dzięki. Swoją drogą masz cierpliwość do takich zielonych jak ja ![]()
W ostatniej testowej wersji z 30 kwietnia chyba już coś jest dla pasma 5GHz i dla Archera C7 ale ja nie sprawdzałem.
Info z http://www.gargoyle-router.com/phpbb/vi … amp;t=7044
Budowane są obrazy dla archera i ath10k włączone. W gui nic z ac nie ma.
OK, ale ręcznie w razie czego jak ktoś chce koniecznie to może sobie ustawić.
Zawsze można było ![]()
Tylko czy ac lata z pełną prędkością? Na openwrt gołym max 6 mega mi łączy.
Vht80 ustawione.
Nie wiem, ale wiem, że na BB z Luci od Cezarego na tablecie (spiął się tylko na 300Mbit/s) wyciągnąłem 15MB/s ze swojego NASa na Archer C7 v2. Czy można więcej nie wiem, czekam na kartę ac do laptopa. Vht80 u siebie nie sprawdzałem bo nie mam jeszcze sprzętu na kliencie.
Nie wiem, ale wiem, że na BB z Luci od Cezarego na tablecie (spiął się tylko na 300Mbit/s) wyciągnąłem 15MB/s ze swojego NASa na Archer C7 v2. Czy można więcej nie wiem, czekam na kartę ac do laptopa. Vht80 u siebie nie sprawdzałem bo nie mam jeszcze sprzętu na kliencie.
Można... 50-70 MB/s na AC w OpenWrt jest całkiem normalnym wynikiem.
Ale jak ktoś ma dupną kartę kliencką, to niech nie oczekuje cudów.
Ja to rozumiem, napisałem co osiągnąłem do @carolef a w tablecie nie mam karty ac więc wynik jak najbardziej zadowalający (w odległości około 2m od routera, dalej na pewno będzie słabiej ale to oczywiste).
Ale gargoyle to openwrt. Czy jak zatem zainstaluje wspomniane sterowniki z poziomu konsoli bedzie można włączyć vht80?
Z poziomu konsoli tak. Z gui nie i co więcej gui zgłupieje trochę.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → BB i gargoyle
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc