Temat: Samba a kopiowanie
Witam,
Mam następujący problem. Ostatnio zaktualizowałem sobie system do najnowszego BB na routerze TP-Link TL-WR1043N/ND v1. Nie zachowałem ustawień, więc wszystko ustawiałem na nowo (na szczęście nie było tego dużo). Jednak pojawił mi się problem z Sambą, mianowicie z kopiwoeaniem na dysk. Usuwanie, przenoszenie (wewnątgrz dysku), tworzenie katalogów, etc. działa bez problemu. Problem pojawia się gry próbuję skopiować duże pliki na dysk z komputera (takie do 200mb jeszcze idą ale jak próbowałem skopiować plik o ~500mb to już wyskoczył podobny błąd). Najpierw długo oblicza, później wyskakuje poniższy błąd. Poniższy screen jest z kopiowania ponad 2gb pliku.

Na AA miałem podobny problem ale pamiętam, że jak zaistalowałęm ręcznie wersję samby 3.0 to udało mi się kopiować pliki, choć wtedy wyskakiwały mi czasami inne błędy ale dało się z nimi żyć. Chciałbym teraz dowiedzieć się dlaczgo znowu mam ten problem i jak go naprawić. Przewertowałem już googla polskiego i angielskiego ale bez rezultatu, jakby nikt nie miał podobnego problemu...
Poniżej konfiguracja mojej samby:
[global]
netbios name = |NAME|
display charset = |CHARSET|
interfaces = |INTERFACES|
server string = |DESCRIPTION|
unix charset = |CHARSET|
workgroup = |WORKGROUP|
browseable = yes
deadtime = 30
domain master = yes
encrypt passwords = true
enable core files = no
guest account = nobody
guest ok = yes
invalid users = root
local master = yes
load printers = no
map to guest = Bad User
max protocol = SMB2
min receivefile size = 16384
null passwords = yes
obey pam restrictions = yes
os level = 20
passdb backend = smbpasswd
preferred master = yes
printable = no
security = user
smb encrypt = disabled
smb passwd file = /etc/samba/smbpasswd
socket options = TCP_NODELAY IPTOS_LOWDELAY
syslog = 2
use sendfile = no
writeable = yes
unix charset = UTF-8
display charset = UTF-8
dos charset = CP852Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
Dzięki