Temat: TPlink WDR3600 a TP Link TL-WR1043ND i LUCI
który z tych dwóch routerów WDR 3600 czy WR1043ND będzie miał większy zasię sieci Wi-Fi po wgraniu LUCI?
czy WR1043ND w nowej budzie różni się od modelu w starej kanciastej budzie?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → TPlink WDR3600 a TP Link TL-WR1043ND i LUCI
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
który z tych dwóch routerów WDR 3600 czy WR1043ND będzie miał większy zasię sieci Wi-Fi po wgraniu LUCI?
czy WR1043ND w nowej budzie różni się od modelu w starej kanciastej budzie?
Bardzo się różni - http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl- … highlights.
WR1043ND powinien mieć lepszy zasięg.
Wireless: Atheros AR9103 2.4 GHz 802.11bgn QCA9558 2.4 GHz 802.11bgn
Wireless Power: Maximal power output is 24 dBm (251 mW)
ale moc jest 251mW dla obu routerów
Ale wdr3600 ma inne anteny ( dwuzakresowe ) i wszyscy na nie narzekają. Ja na Twoim miejscu i tak brałbym wdr3600 ze wzglęu na ram.
A jeżeli chodzi o wr1043 v1 i v2 to v1 ma lepszy zasięg ale jest stary i słaby względem v2.
A jeżeli chodzi o wr1043 v1 i v2 to v1 ma lepszy zasięg ale jest stary i słaby względem v2.
Porównywałeś osobiście? Bo ja tak i obie wersje pod tym względem sprawują się praktycznie tak samo.
Nie, gdzieś widziałem porównanie. Jeżeli sprawują się "praktycznie tak samo" to który ma gorszy zasięg?
Nie, gdzieś widziałem porównanie. Jeżeli sprawują się "praktycznie tak samo" to który ma gorszy zasięg?
Co rozumiesz przez "gorszy zasięg"? Nie robiłem badań dot. kształtu pokrycia, odbić itp., itd. Maksymalną moc radia mają taką samą (nie pamiętam czy nie różniły się na niektórych kanałach, do sprawdzenia), przy testach na zasadzie "te samo miejsca, ten sam klient", poziom rejestrowanego sygnału na urządzeniu klienckim był w praktyce taki sam.
Ja przez gorszy zasięg rozumiem mniejsze pokrycie. Jak już pisałem nie testowałem sam tylko gdzieś wyczytałem.
Ciekawe czemu nikt nie używa "Szukaj" ![]()
jakiś test
oraz opinie użytkowników poniżej oraz powyżej testu....
czyli zmiana naten na jedkozakresowa powinna pomóc?
antena TP-Linka na 2.4 wystarczy czy jakąs inną antene?
czy ewentualnie cos takiego
http://allegro.pl/antena-wi-fi-delock-r … 35063.html
czyli zmiana naten na jedkozakresowa powinna pomóc?
Pomóc w czym i gdzie? Jeżeli pytasz o WDR3600, to on ma po prostu dostępną niższą maksymalną moc nadawania. Jak wymienisz anteny na takie o większym zysku powinno być lepiej, ale nie oczekuj cudów.
cudów może nie ale zasiegu tak.
skoro mam mniejsza moc nadawania to jak zasilili anteny?
cudów może nie ale zasiegu tak.
skoro mam mniejsza moc nadawania to jak zasilili anteny?
Z księżyca.
Głupie pytanie, głupia odpowiedź.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → TPlink WDR3600 a TP Link TL-WR1043ND i LUCI
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc