1

Temat: Router rozłącza sieć co kilka sekund?

Witam,
do dziś działało wszystko dobrze, od rana mam internet przez kilka sekund potem się rozłącza.
Jak ponownie wybiorę tą sieć WIFI to znowu mam na kilka sekund.

Co dotychczas zrobiłem:
- Zrestartowałem router WR1043ND + Gargoyle nic nie pomogło.
- Podłączyłem się kablowo do routera i też zrywa połączenie.

- Pominąłem router i bezpośrednio kable podłączyłem się do modemu kablowego i internet działa poprawnie.

Co może być powodem takiego zrywania ? Nic ostatnio nie aktualizowałem.

2

Odp: Router rozłącza sieć co kilka sekund?

Jaka wersja Gargoyle? Może dopadł Cię problem "dziury czasowej" jak to zostało określone? Sprawdź czy nie restartuje Ci się router tak co około 3 minuty.

3

1.6.2.2

Co mam zrobić ?

4

Jeśli Ci się restartuje tak co około 3 minuty, u mnie się tak zrobiło chyba tydzień temu to odepnij port WAN i podłącz się do routera i wtedy trzeba usunąć statystyki z bwmon czyli wszystkie pliki w lokalizacji /usr/data/bwmon. Tak sugerują użytkownicy, pod warunkiem, że to ten sam problem. U mnie od tego czasu jest ok, czyli od usunięcia danych co podałem.

5

Dzięki, póki co pomogło.

6 (edytowany przez franzelot 2016-03-30 10:33:31)

Jestem laikiem, moja wiedza z oprogramowaniem Gargoyle zakończyła się  na poziomie: wgraj do routera i skonfiguruj, jak wyczyścić te pliki, o których wspominacie. Mam ten sam problem, router wiecznie się restartuje z podłączonym modemem LTE po odłączeniu modemu jest cacy sad
Dobra znalazłem o co kaman smile Chodzi o dane z zużycia pasma tongue
Znowu bangla jak ta lala smile (23.04.2015)
Dzisiaj 30.03.2016 znowu to samo, na szczęście już wiem jak sobie z tym poradzić tongue
A i jak wcześniej pisał @simono, nie musiałem podpinać routera po kablu, zalogowałem się do niego bezpośrednio z przeglądarki i usunąłem historię z zakładki "Zużycie pasma".