Temat: Transmission dla x86_64
Witam, ma ktoś może skompilowaną wersję transmission oraz web gui dla openwrt x86_64 ?
W repo openwrt brak dla 64bit.
WNDR4300 @ OwpenWrt
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Transmission dla x86_64
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam, ma ktoś może skompilowaną wersję transmission oraz web gui dla openwrt x86_64 ?
W repo openwrt brak dla 64bit.
Z ciekawości - co rutujesz na tym x86_64?
Na razie niewiele 20/5 Mbps, sprzęt jest na wyrost. Ma tam chodzić transmission, mwan3 (3g failover) qos i squid. No i w końcu prędkości na sambie są zadowalające oraz działa USB3
. Żre to 17W więc tragedii nie ma. Nie znalazłem na rynku routera który by to pociągnął. Także złożyłem taką maszynkę a Archer C7V2 chodzi sobie jako AP.
Zaczynam się bać o transmission, w sieci cisza nikt tego na openwrt 64 nie kompilował i nie wiadomo czy działa.
A ktoś jeszcze poza pepe2k używa openwrt na x86_64? ![]()
Od paru dnia ja, na głównym routerze ![]()
Cezary, realne jest uruchomienie na tym transmission ?
Czemu nie, skompiluj sobie.
Nigdy tego nie robiłem, od czego zacząć ?. Maszyna na której kompiluje sobie obrazy trunka (ubuntu64) będzie dobra do tego celu ?
Już coś mam.
https://trac.transmissionbt.com/wiki/Building
Biorę się do roboty, zastanawiam się tylko w którym momencie muszę zadeklarować na jaką platformę chcę mieć binarkę, najbardziej chciałbym uzyskać gotowy pakiet na openwrt
Co masz? Przecież transmisison jest w źródłach openwrt, przygotowany makefile itd. Po jakiego diabła chcesz ciągnąć źródła ze strony projektu i bawić się w przygotowywanie makefile?
Dobra łapie.
czyli svn co svn://svn.openwrt.org/openwrt/packages ?
http://eko.one.pl/?p=openwrt-kompilacja
Mam zaznaczone w .config paczkę transmission.
Mam Makefile w trunk/package/feeds/packages/transmission
Nie wiem teraz jak skompilować sobie paczkę z tym.
Mam zaznaczone w .config paczkę transmission.
Mam Makefile w trunk/package/feeds/packages/transmissionNie wiem teraz jak skompilować sobie paczkę z tym.
Odpowiedź znajdziesz na stronie podanej post wcześniej. Nie bądź leniwy.
Czytałem, nie jestem leniwy.
make package/nazwa_pakietu/compile
nie działa niezależnie co dam w miejscu nazwa_pakietu
dałem radę.
make package/transmission/compile
Więc trochę inaczej niż w manualu.
I teraz powiedź co niby jest inaczej pomiędzy tym co pokazałeś w postach 16 i 17.
"Gdzie nazwa_pakietu to nazwa katalogu w którym znajduje się pakiet (to trzeba niestety wiedzieć). Czyli jeżeli chcemy skompilować np. pakiet libffmpeg, a znajduje się on w katalogu ffmpeg, to kompilacja wygląda następująco: "make package/ffmpeg/compile", a nie "make package/libffmpeg/compile"!"
To mnie zmyliło
Ale co?
podawałem nazwę nadrzędnego katalogu w którym znajdował się pakiet
Przy tej kompilacji możliwe, że w ogóle może wyjść na końcu "coś" problematycznego w działaniu jak na x86_64 - prześledź patche, czy coś nie trzeba zmienić/dodać/i.t.d., no i chyba sam Makefile - ale o tym pewno lepiej podpowie Ci Cezary jako oficjalny opiekun pakietu w openwrt.![]()
Czyli to wina Cezarego że nie ma transmission w opkg w trunku ? ![]()
Nie, build serwery działają bez udziału nikogo ![]()
Kurde, make package/transmission/compile skończyło się bez błędów a ja nigdzie nie mogę znalezć skompilowanego pakietu ![]()
Gdzie szukac ?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Transmission dla x86_64
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc