Temat: Tp-Link wdr3600 - nieudany upgrade.
Cześć,
Na urządzeniu działało Gargoyle 1.5.9 od ponad 2.5 roku i dzisiaj postanowiłem zrobić upgrade do BB. Pobrałem luci-ar71xx-generic-tl-wdr3600-v1-squashfs-sysupgrade.bin i wybrałem aktualizacje poprzez WWW.
Po restarcie palą się światłem ciągłym diody Power i System (2 od lewej) oraz LAN1, z tego co przeczytałem to oznacza, że jest jakiś problem przy bootowaniu systemu.
Przy wejściu do failsafe (podłączenie zasilania i naciskanie przycisku) dioda System zaczyna szybko migać, pali się LAN1 lecz gdy próbuje podłączyć się do routera (linux, wicd, ip 192.168.1.2, maska 255.255.255.0) to kończy się to nie powodzeniem a podczas próby łączenia na routerze gaśnie dioda od LAN1, która po kilkunastu sekundach znów się zapala.
Raz udało mi się połączyć i wynikało, że BB się zainstalował (OpenWrt Barrier Breaker (r44952) | Build time: 2015-03-28 08:47 CET) jednak po rozłączeniu, nie wykonując żadnych komend (starałem się znaleźć jakieś logi mówiące co jest nie tak) nie mogę się ponownie podłączyć do routera.
Ktoś ma pomysł co mogę zrobić podłączyć się jeszcze raz i czy wykonanie komend firstboot pomoże czy lepiej ponownie zrobić instalację?