1

Temat: Nie działa jedna strona, router blokuje?

Witam, mam dość nietypowe pytanie, nigdy takiego problemu nie miałem ale.. Nie wczytuje mi się jedna strona, do której są powiązane kolejne, chodzi o realmodscene oraz o xboxunity. Strona ładuje się minutę,dwie po czym wyskakuje że nie można otworzyć strony, tak jakby nie istniała. Te same strony wczytują się bez problemu na telefonie w zasięgu LTE (czyli inny IP) a w zasięgu sieci Wifi czy to na telefonie czy tablecie czy laptopie, strony te nie działają. Czy to możliwe że router coś blokuje? Mój dostawca na pewno nie, nie jestem też raczej zbanowany na tych stronach bo nie ma za co. Dodatkowo zauważyłem że również na Facebooku występują problemy, co 3-4 zdjęcie nie jest wczytywane, tylko czarne tło. Ktoś miał podobny problem kiedyś? Resetowałem ustawienia routera, wgrałem oficjalny firmware od TP-Linka, znów Openwrt i ciągle to samo. Router WDR3600.

2

Odp: Nie działa jedna strona, router blokuje?

Może być tak że adresacja isp jest blokowana gdzieś dalej lub nie ma połączenia z innymi podsieciami.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Czyli nic nie zdziałam samemu? Ustawienia na routerze nic nie pomogą? Ale w sumie nigdy nic nie mieszałem i działało a teraz nie chce.. Ale dziękuje za wyjaśnienie smile

4

Ty nic, możesz się zgłosić do operatora. Ale pewnie powie że masz wirusy na komputerze i każe ci przeinstalować windowsa.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5

Zeby sprawdzic czy moze nie wina w systemie, sciagnij jakiesgo portable linuxa (slax albo porteus) i na tym systemie zobaczy czy stona sie laduje.

Ale skoro testowane tez na tabletach/telefonach/laptopach w danej sieci, to raczej moze byc problem po stronie operatora... albo sprawdz czy cos Ci DNSow nie zmienilo na routerze, moze jakiegos syfa zlapales...

6

eerozeteen napisał/a:

[...] albo sprawdz czy cos Ci DNSow nie zmienilo na routerze, moze jakiegos syfa zlapales...

To może być słuszny trop - DNSy.