Temat: BB Luci update
Witam
Zaaktualizowałem u szwagra BB z Luci. Przed aktualizacją miał firmware OpenWrt Barrier Breaker 14.07 / LuCI 0.12 Branch (0.12+git-15.037.36195-f1e2a26), Po aktualizacji jest dokładnie taki sam... Dlaczego ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → BB Luci update
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam
Zaaktualizowałem u szwagra BB z Luci. Przed aktualizacją miał firmware OpenWrt Barrier Breaker 14.07 / LuCI 0.12 Branch (0.12+git-15.037.36195-f1e2a26), Po aktualizacji jest dokładnie taki sam... Dlaczego ?
Ponieważ zmian w luci nie ma, a tym bardziej z BB. Praktycznie nie rozwija się to środowisko.
To szkoda... bo wtedy nie wiem jaka wersja jest BB.... i czy aktualizować czy nie...
Ale czego nie wiesz ?
Obrazy LuCI to BB + LuCI.
@Cezary zawsze opisuje zmiany w buildach.
http://eko.one.pl/?p=openwrt-barrier-breaker
Ok ale jeśli u szwagra mam zainstalowany firmware z jakiegoś dnia i po jakimś czasie chce mu zrobić aktualizacje to nie wiem jaka wersja jest aby zobaczyć czy już jest nowsza dostępna u Cezarego. Bo za każym razem w routerze są te same dane dotyczące wersji.
root@router:~# cat /etc/openwrt_release
DISTRIB_ID="OpenWrt"
DISTRIB_RELEASE="Barrier Breaker"
DISTRIB_REVISION="r44162"
DISTRIB_CODENAME="barrier_breaker"
DISTRIB_TARGET="ar71xx/generic"
DISTRIB_DESCRIPTION="OpenWrt Barrier Breaker 14.07"
DISTRIB_TAINTS="no-all"
root@router:~#Tak się sprawdza wersję, a nie w LuCi.
Szkoda że tam w Luci takich danych nie podaje... bo po to jet obsługa z www a nie z konsoli.
Szkoda że tam w Luci takich danych nie podaje... bo po to jet obsługa z www a nie z konsoli.
System -> Własne komendy
Konfigurujesz polecenie
cat /etc/openwrt_release i możesz je później uruchamiać. I nie robisz tego z konsola ale w LuCI ![]()
Podaje, w statusie luci
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → BB Luci update
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc