Temat: TP-LINK WDR4300 jak zmodyfikować?

Dobry Wieczór wszystkim,
zamierzam kupić powyższy router i chciałbym aby on działał z mobilnym modemem lte z playa.Przeczytałem mnóstwo postów na ten temat i wiem że muszę zainstalować obraz BB Lucci (skąd pobrać ten obraz?)na tym routerze czy jest gdzieś poradnik krok po kroku jak to zrobić? Szukam i szukam i nie znajduję, nie wiem chyba źle szukam.  jest tyle skrótów i różnych nazw tych plików że nie wiem co powinienem wgrać. Proszę o linki które by mi pomogły ogarnąć temat.Z góry bardzo dziękuję, mam nadzieję, że ktoś znajdzie chwilę czasu na zamieszczenie tych informacji.
Zamierzam ten router wykorzystywać zamiast stacjonarnego liveboxa, urządzenie obsługiwałoby stale 1 laptopa czasami 2, oraz 1 smartfona sporadycznie, do tego usługa multiroom z nc+ by była podłączona, wszystko na wifi.

2

Odp: TP-LINK WDR4300 jak zmodyfikować?

Z eko.one.pl... I żadnej filozofii w tym nie ma, po prostu robisz upgrade systemu. Później zaczynają się schody, bo jeżeli nie chce Cię się czytać i uczyć czegoś nowego to kompletnie to rozwiązanie nie będzie dla Ciebie.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Cezary napisał/a:

Z eko.one.pl... I żadnej filozofii w tym nie ma, po prostu robisz upgrade systemu. Później zaczynają się schody, bo jeżeli nie chce Cię się czytać i uczyć czegoś nowego to kompletnie to rozwiązanie nie będzie dla Ciebie.

Dzięuję za odpowiedź, jednak będę próbował, bo nie mam wyjścia i rezygnuje z orange na rzecz lte, więc widocznie sam jakoś to sobie ogarnę, ale dzięki tak czy siak za odpowiedź

4

A czemu akurat BB z luci chcesz a nie moje gargoyle? W większości przypadków po prostu wgrywać, ustawiasz modem  z gui i masz.

5

gdzieś tu wyczytałem, że Luci obsługuje mobilne modemy i dlatego, jestem laikiem w tej sprawie i tak dopiero się w to wszystko wczytuje, jeżeli twoje też z tym modemem działa więc mogę równie dobrze wgrać twój obraz jak go tu gdzieś znajdę smile ale dam radę powoli i znajdę odpowiedni link hehe, wiem, że jesteś tu główno dowodzącym i pomagasz wielu osobom, więc spróbuje z tym gargoyle, router będę miał za parę dni, więc teraz poczytam wszystkie mądre posty z tego pomocnego forum.pozdrawiam

6

Ne eko.one.pl masz linki, na samej górze. Również jak ustawić modemy.

7

Ne eko.one.pl masz linki, na samej górze. Również jak ustawić modemy.

8 (edytowany przez Kaladin 2015-03-04 21:59:57)

Dzięki za pomoc

ostatnie pytanie czy to będzie ten obraz: openwrt-ar71xx-generic-tl-wdr4300-v1-squashfs-factory.bin?