1

Temat: Nokia lumia 520 czy tablet - game dev...

Witam

Może macie jakieś doświadczenia w game dev na telefony / tablety ?

Chciałbym prosić o informacje, co warto kupić.
Z kolegą myślimy, to nic pewnego, nad tworzeniem gier dla telefonu / tabletu.

Teoretycznie, przydały by się oba urządzenia. Jednak przyznam że na samym
starcie, nie chce wydawać większych sum.

Z jednej strony tablet to większa rozdzielczość, więc teoretycznie gra która
chodzi płynnie na tablecie, może pójść płynniej na telefonie typu Nokia Lumia 520.

Z drugiej strony, tablet jest większy, a telefon Nokia, mniejszy. Więc tworzenie,
jest dość kłopotliwe. Mierzyłem ostatnio ludzika, mały był że hoho wink

Jeśli macie jakieś ciekawe linki do podobnych dyskusji, lub własne przemyślenia / doświadczenia,
bardzo proszę o wskazówki. Odnoszę wrażenie że trzeba by się ukierunkować
że np. gra będzie tylko na telefon. Albo tylko na tablet. Rozumiem że jest inna możliwość,
zależy od gry, zagospodarowania przestrzenią na ekranie itd.

Jeśli ktoś z was ma wydane jakieś swoje produkcje, też proszę o link, chętnie obejrzę.
Nasz target to Unity, po XNA się ostatnio kręciłem, jednak Unity wydaje się, teoretycznie
lepszym rozwiązaniem. W sumie nie wiem, tak na pierwszy rzut oka to widzę...

smile

2

Odp: Nokia lumia 520 czy tablet - game dev...

Kupiłem i jestem zadowolony. Publikacja pierwszych projektów z Unity3D przebiega poprawnie. Telefon aktualizacja do WP 8.1 - poszło bez większych problemów... Za małe pieniądze całkiem przyzwoity produkt, polecam. Szybkość interfejsu - wypas.

Gry ze sklepu - jakieś nieporozumienie. Aplikacje, pobrałem może dwie i w sumie nic więcej nie potrzeba bo wszystko co jest, działa super. Nie robie reklamy żeby tam ktoś nie pomyślał. Mam nadzieję że nie będzie jak z fotelem, co chwaliłem, a po jakimś czasie skrzypi, trzeszczy i dziadostwo smile

Także po podłączeniu przez USB z komputerem, publikowany projekt w VisualStudio 2013 czy Unity3d, potrafi się po pewnym czasie pokazać na telefonie, co cieszy. Nie jest to błyskawica bo trwa nieco, ale cieszy sam fakt że to działa od razu...

smile