Odp: Jaku aktywny hub do wdr3600+e3372
Niby dziala narazie ten unitek tylko chyba cos jest nie tak z zasilaczem bo slychac taki pisk....
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Jaku aktywny hub do wdr3600+e3372
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Niby dziala narazie ten unitek tylko chyba cos jest nie tak z zasilaczem bo slychac taki pisk....
Tak czy inaczej, w kwestiach USB to jesteś moim ulubionym użytkownikiem tego forum. Do dzisiaj doskonale pamiętam Twoje posty na temat 30 metrowego kabla USB i wyższości jednego portu USB nad dwoma
Kiepską masz pamięć bo mówiłem o 6 kablach 5 metrowych, w pełni zgodnych ze specyfikacją.
SzymonKubisiak napisał/a:[...]Jak projekt PCB może wpłynąć na pracę huba, skoro to tylko "jedna zbalansowana para wchodzi, 4 wychodzą"?
Jak sprowadzasz wszystko do takiego poziomu, to się nie dziw, że nikt nie będzie z Tobą prowadził dyskusji z konkretnymi argumentami. Nie zgadzasz się z moimi stwierdzeniami, Twoje prawo i Twoja sprawa.
Wybacz, ale jak dotąd nie masz żadnych stwierdzeń poza "drogie jest dobre bo jest drogie" oraz "wiem więcej więc nie dyskutuj".
Dobra, to ujmę sprawę tak. Szanuję Twoją wiedzę i wkład, np w uboota. Ale przedstaw proszę konkretny argument w czym drogie huby są lepsze bo niestety dotąd nie padł żaden więc w tej kwestii muszę Cię traktować jak "audiofila" co poleca kabel USB za 2690zł.
Dobra, to ujmę sprawę tak. Szanuję Twoją wiedzę i wkład, np w uboota. Ale przedstaw proszę konkretny argument w czym drogie huby są lepsze bo niestety dotąd nie padł żaden więc w tej kwestii muszę Cię traktować jak "audiofila" co poleca kabel USB za 2690zł.
Nie. EOT.
SzymonKubisiak napisał/a:Dobra, to ujmę sprawę tak. Szanuję Twoją wiedzę i wkład, np w uboota. Ale przedstaw proszę konkretny argument w czym drogie huby są lepsze bo niestety dotąd nie padł żaden więc w tej kwestii muszę Cię traktować jak "audiofila" co poleca kabel USB za 2690zł.
Nie. EOT.
Jak sobie życzysz.
W moim przypadku to chyba nie zasilanie . Podłaczone stabilne 2 A a i tak potrafi wywalić WAn czasem po godzinie a czasem po 40h nie bede wnikał jest jak jest wazne ze działa i sie nie wiesza
W moim przypadku to chyba nie zasilanie . Podłaczone stabilne 2 A a i tak potrafi wywalić WAn czasem po godzinie a czasem po 40h nie bede wnikał jest jak jest wazne ze działa i sie nie wiesza
Zdefiniuj "wywalić WAN".
Niestety na uniteku jest gorzej niz na poprzednim. Sam juz nie wim gdzie jest problem... na wczesniejszm hub-ie wywalalo ale jakby zaraz sie sam podnosil i wszystko dzialalo. Na tym wywala tak ze tylko wylaczenie i ponowny rozrych pomaga.
Niestety na uniteku jest gorzej niz na poprzednim. Sam juz nie wim gdzie jest problem... na wczesniejszm hub-ie wywalalo ale jakby zaraz sie sam podnosil i wszystko dzialalo. Na tym wywala tak ze tylko wylaczenie i ponowny rozrych pomaga.
W jakim trybie używasz tego modemu?
HiLink
HiLink
No to raczej nadal masz problemy z zasilaniem. Możesz sobie zrobić specjalny kabelek Y, z odciętym zasilaniem od strony routera (koniecznie!) i zasilaczem zewnętrznym.
Jest gdzies opis jak go zrobic?
Jest gdzies opis jak go zrobic?
Ale tam nie ma żadnej filozofii, po prostu po stronie wtyczki do routera trzeba odciąć kabel zasilający (masę zostawić). Zazwyczaj zasilający w USB ma kolor czerwony.
Tu masz mój prowizoryczny rysunek w paincie ![]()
http://s30.postimg.org/sqxobt0pt/polaczenie.jpg
Sam korzystam z takiego rozwiązania. Jako zasilacz mam podpiętą ładowarkę od apple 1A 5V, dodatkowo modem od routera jest na 4m kablu - skrętka, wszystko działa elegancko (kabel zasilający modem ma około 1m). Ostatnio mineło ponad 30 dni ciągłego działania i nie było ani jednego problemu. Jak nie potrzebujesz dodatkowych gniazd USB to polecam CI takie rozwiązanie.
Też mam tak zrobione zasilanie smiga aż miło i HUB nie zakłóca
Ja zasilam ładowerką od Sony 850mA albo od LG 1800mA bez róznicy
Wywalić WAN znaczy że uptime modemu sie restartuje sie kiedy chce trwa to kilka dziesiąt sekund i wraca
Raz potrzyma 40 godzin a raz 40 minut
niby nic wielkiego ale wkurza
Wgrałem dziś soft bez brandu i rozbudowane Webui do e3272 ale nawet nei z tego powodu .
Działają mi teraz kody USSD i włączyłem DMZ żeby nie było podwójnego NATU
Zobaczymy
Tak tak to może być ten problem jednak w mnie mimo tego łączy od razu i stabilnie utrzymuje napięcie
Ale tylko na Kablu od karty D-linka na innych nie wstanie nawet z laptopem bo spadek napiecia na kablu jest za duży
Jak przyjdzie mi wr 1043nd to napisze czy tak samo sie zachowuje i to wyjaśni sprawę ograniczenia
Przecież również po to kupuje się aktywny HUB USB aby nie stosować żadnych kabelków tylko wpinać modem bezpośrednio w HUB.
Nie zaryzykował bym zakupu produktu tej firmy do ww zastosowania.
Tu masz mój prowizoryczny rysunek w paincie
http://s30.postimg.org/sqxobt0pt/polaczenie.jpg
Zdecydowanie lepsze rozwiązanie, jeżeli nie mamy kasy a za to jakieś tam zdolności manualne. Gdyż tych "twórczych" opisów Szymona nie chce mi się nawet komentować (jest takie powiedzenie że d... szkłem próbuje wytrzeć-nie da się). Polecam kolegom to co sprawdzone, na zasadzie podłącz i zapomnij-jak to działa to proszę:
Gargoyle
Wersja Gargoyle:1.6.2.2 (r42647), by obsy
Model:TP-LINK TL-WR703N v1
Konfiguracja urządzenia:Brama sieciowa
Zajętość pamięci RAM:33MB / 60.1MB (54.8%)
Połączenia:53/4096
Średnie obciążenie CPU:0.00 / 0.01 / 0.05 (1/5/15 min.)
Czas pracy:27 dni, 4 godz., 10 min.
Bieżąca data i czas:2015-02-19 20:25 CET
Adres IP WAN:192.168.8.100
Maska podsieci WAN:255.255.255.0
Adres MAC WAN:0C:5B:8F:2
Adres bramy WAN:192.168.8.1
Serwer(y) DNS WAN:192.168.8.1
208.67.220.220
208.67.222.222, w ciągu tego czasu 1 raz modem E3372 odnowił sesję, zmieniając IP
Duration: 165:06:43 a modem na tym maleństwie wyciąga http://www.speedtest.net/result/4141601395.png
Router bez resa tez mi tyle wytrzyma.
Chodzi mi o panel sterowania modemem Hi link . Tam są statystyki i czas pracy
W logach routera tez mam zapisane restart modemu.
Zmiana softu modemu nie pomogła nadaj sie restartuje jak chce
pozdr
Kolego Jarek Ty tez podlaczales zasilacz pod kabel usb?
Kolego Jarek Ty tez podlaczales zasilacz pod kabel usb?
Nie, ja mam aktywny HUB natec-ten w aluminiowej obudowie z aukcji do którego mam podpięty markowy zasilacz 5V/2A (osobiście kupowałem ten HUB bez zasilacza w zestawie, gdyż miałem takowy-jedynie zlutowałem sobie przejściówkę z dużego jack zasilania na mały, pasujący do HUB-a).
włączyłem DMZ żeby nie było podwójnego NATU
DMZ'em NAT'u się nie pozbędziesz.
W Twoim HiLInku DMZ robi mostkowanie? - i dostajesz wówczas na WAN'ie zewnętrzne IP?
hmmm.... co to za HiLink?
Pozdrowienia
Ja polecam Hub 3.0 conrada.
http://www.conrad.pl/Hub-USB-3.0,-CE,-4 … 74_0415112
Plus - ma swoj zasilacz i wylacznik i gwarantuje 0.9A na 2 gniazda. Moje wrazenia z uzytkowania w watku ponizej (post 10):
V12 napisał/a:włączyłem DMZ żeby nie było podwójnego NATU
DMZ'em NAT'u się nie pozbędziesz.
W Twoim HiLInku DMZ robi mostkowanie? - i dostajesz wówczas na WAN'ie zewnętrzne IP?
hmmm.... co to za HiLink?Pozdrowienia
trochę pokręciłem DHPC jest włączone jedynie mam wpisany IP DMZ
Teraz poprawiałem te blaszki w przejściówce usb . Kurna może tam nie styka i traci zasilanie. Przypomina mi się to sie zaczeło dziać jak kupiłem antenę panelową duzo razy wyjmowałem i wkładałem modem może styki dobrze przestały dociskać.
pozdr
Edit
Przyszedł wr 1043nd . zaraz gargoile . Podłanczam modem bajka staruje od razu.
podłanczam przez kabelek a tu zonk w modemie dioda sie pali na niebiesko w routerze nie wykrywa USB.
Dobra kupiłem HUB natec Caterpilar. z mozliwościa aktywnego zasilania.
Podłanczam pod Tp-link dioda połaczenia USB swieci , podłanczam modem działa NET jest.
teraz pomiar napięcia na sucho wr-1043nd podaje 5.35 V o 0,35 więcej niż MR pod podłączeniu modemu ŻADNYCH spadków napięcia przy starcie modemu jak i przy pracy !
Zobaczymy jak to sie razem przegryzie dam znać
transfery jak by bardziej stabilne a jest godzina 16 zawsze wtedy przysiadało a teraz full ile moge wyciagnąc w tym miejscu
Aaa HUB nie ma podpietego zasilacza bierze prąd z routera
pozdr
audiqa napisał/a:Jest gdzies opis jak go zrobic?
Ale tam nie ma żadnej filozofii, po prostu po stronie wtyczki do routera trzeba odciąć kabel zasilający (masę zostawić). Zazwyczaj zasilający w USB ma kolor czerwony.
Czy jak zrobię ten numer z przewodem zasilania to jest tak że już nie muszę kombinować z aktywnym hubem ??
Posiadam wdr 3600 (gargoyle) i huawei 3276s-150 dioda miga ale za nic niechce się połączyć.. zrobiłem taką prowizorkę z tym kablem ale też nie chcę się połączyć .
Na wyjściu usb routera (bez obciążenia ) wychodzi umnie 4,7V .
Jak podłącze bez tego przerobionego (prowizorycznie ) kabla modem huawei E173 to łączy z internetem się ,ale po jakimś czasie dioda swieci na niebiesko a połączenia brak , a kiedy połącze E173 poprzez ten kabel z zasilaniem osobnym to nie przerywa połączenia.
Co bym mógł wywnioskować z takich objawów. Jak uruchomić ten E3276 z wdr 3600?
Edit: wgrałem Barrier Breaker LuCI - 14.07 ze środowiskiem graficznym LuCI ale E3276 zachowuje się tak samo.
Dziękuje z góry za podpowiedź.
A jake połączenie ustawiłeś? Bo on jest ncm, tylko ncm.
Cezar ustawienia takie same jak dla e173 tzn port usb, umts itp , a co to jest ten ncm? :-) sorry ale laik jestem ..
Jak byś podpowiedział jak ustanowić to połączenie , dziś pierwszy raz mam doczynienia również z Barrier Breaker LuCI.
Przeczytaj to: http://eko.one.pl/?p=openwrt-3g#obsugamodemwwtrybiencm
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Jaku aktywny hub do wdr3600+e3372
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc