Temat: MR3420 + E372 dość dziwny problem
Witam!
Chciałbym opisać problem z którym borykam się od kilku dni i nie moge sobie poradzić. Posiadam router MR3420 v1,2 z gargoyle 1.5.11.5 (r38863) + 3ginfo oraz modem Huawaei E372 w trybie NDIS całość funkcjonowało ponad rok bez żadnych problemów w sieci Orange (Free Net) Prędkości bez względu na porę dni oscylowały w granicach 27-29 Mb/s w DC-HSPA+ komputer był połączony z routerem poprzez lan.
Kilka dni temu stało się coś dla mnie bardzo dziwnego po nawiązaniu połączenia prędkość pobierania nie jest w stanie przekroczyć 11 Mb/s przez lan natomiast przez wifi nie wiecej niż 22Mb/s.
Po zmianie w gargoyle trybu połaczenia na ras predkosc przez lan dochodzi do 24Mb/s a przez wifi do 15Mb/s.
Przy kopiowaniu plików w sieci lan predkości sie nie zmieniły natomiast modem od tamtej pory nawet po podłączeniu do komputera nie jest w stanie przekroczyć 24Mb/s odnoszę nawet wrażenie że w trybie karty sieciowej (NDIS) działa jak by trochę wolniej. Najbardziej dziwi mnie spadek prędkości po lan i to tylko w trybie NDIS. Router flaschowałem kilka razy różnymi wersjami gorgoyle i na wszystkich jest tak samo.
Czy mógł sie w jakiś sposób uszkodzić router a może coś z modemem nie tak?
Przepraszam z długi post ale chciałem problem dobrze zobrazować.