1

Temat: Jaki router pod gargoyle?

Witam, tak jak w temacie jaki jest najlepszy względem procesora i pamięci router pod Gargoyle? Jedyne co musi mieć to 1GB porty LAN, WiFi to nawet zbędne, ale bez pewnie nie znajdę. Mój TL-WR1043ND niestety nie wyrabia ilości podłączonych kompów sad

2

Odp: Jaki router pod gargoyle?

Ile masz komputerów?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3 (edytowany przez AmBeR 2015-02-15 22:32:01)

11 urządzeń po LANie i jakieś 4-8 po WiFi, z tym że WiFi obsługuje TL-WA901ND podłączony kablem do TL-WR1043ND.

4

I to jest dużo? Z czym się ten 1043 nie wyrabia?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5

Nie wiem, raz na dzień/dwa znika z sieci, tylko dioda power się świeci. A jak obsługiwał jeszcze połączenia WiFi to działo to się 2-3 razy dziennie.

6

Zasilacz mu wymień

RB760iGS + RB260GS / Ryzen 5 2660 / 16G DDR4 / MiniITX - Inea 1G (https://i.imgur.com/TLbJVDw.png)
RB951-2HnD / Celeron J1900 / 4G DDR3 / MiniITX - Satpol 100M

7

Od tego zacząłem, nic nie dało.

8

Może najpierw poszukaj przyczyny, bo może się okazać, że wymiana sprzętu nie jest potrzebna.

Home: ZyXEL NBG6817 (OpenWrt)
NAS: HP ProLiant MicroServer Gen8 E3-1265L V2, 16 GB (PVE)

9 (edytowany przez AmBeR 2015-02-16 10:03:18)

Chętnie bym tak zrobił, tylko od czego zacząć?

Jedyny punkt zaczepienia to wraz ze zwiększaniem się ilości urządzeń pod niego podpiętych zaczął tak robić, szczególnie tych po WiFi, dlatego odseparowałem WiFi.
Po LANie też nie mam aktualnie wszystkich wpiętych, żeby się rzadziej zawieszał.

PS. Wymienione to ja już go miałem na TL-SG3216, jednak ten switch nie sprawdził się, więc cofnąłem się do poprzedniego rozwiązania czyli TL-WR1043ND + 2x TL-SG1008D.

10

a koniecznie musi byc gargoyle ?
moze kup sobie taki dosyc zachwalany wynalazek RB2011UiAS-2HnD-IN