Odp: Openvpn Openwrt Barrier Breaker
Klientem VPN jest komputer PC na ktorym jest OPENVPN. A komputer jest podlaczony do routera.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Openvpn Openwrt Barrier Breaker
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Klientem VPN jest komputer PC na ktorym jest OPENVPN. A komputer jest podlaczony do routera.
W takim razie konfig jest ok. Problem leży w firewallu hosta (blokuje ruch z podsieci 10.8.0.0, bo nie jest dodana do zaufanych). Zrób traceroute z klienta do hosta z routerem 2 i zobacz gdzie giną pakiety.
A możesz dokładniej wytłumaczyc mi jak to zrobić ?
http://support.microsoft.com/kb/314868/pl
http://pl.wikipedia.org/wiki/Traceroute
Chyba pakiety zginęły na pierwszym routerze... bo TL-WDR3600_PIET to jest pierwszy router z adresem 192.168.32.1
Microsoft Windows [Version 6.3.9600]
(c) 2013 Microsoft Corporation. Wszelkie prawa zastrzeżone.
C:\Windows\system32>TRACERT 192.168.32.5
Tracing route to Gabinet-PC.lan [192.168.32.5]
over a maximum of 30 hops:
1 66 ms 65 ms 66 ms TL-WDR3600_PIET [10.8.0.1]
2 TL-WDR3600_PIET [10.8.0.1] reports: Destination protocol unreachable.
Trace complete.
C:\Windows\system32>
PS wysłałem Ci jeszcze wiadomość email przez forum z inna sprawą bede wdzieczny za odp.
Macie jakiś pomysł co jest źle ?
Raczej pakiety giną na routerze 2. Masz zrobiony na nim bridge między LAN i WAN czy wrzuciłeś WAN do tego samego vlana co LAN? Podłącz kompa bezpośrednio pod router 1, aby upewnić się, że problem leży w routerze 2.
zrobiłem bridge. Usunąłem całkowicie WAN ale zrobiłem bridge. Wczesniej wrzucałem konfigi jak wyglada to na drugim routerze.
Nie bawiłem się nigdy w takie ustawienia - nie potrafię Ci pomóc.
Cezary może pomożesz ?
Ehhh pomoc utkneła...
A właściwe twój problem teraz jest jaki?
Że nie ma połączeń z każdym urządzeniem. Wcześniej dałem schemat i napisałem z którymi jest problem.
Potraktuj vpn jako następny wan - zrób w fierwallu strefę vpn, masq 1 na niej, pozwól na normalnym forward pomiędzy vpn<>lan.
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Openvpn Openwrt Barrier Breaker
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc