51

Odp: Router Belkin AC 1750 DB AC+ Gigabit

Gruberek napisał/a:
pepe2k napisał/a:

Za BGA? Ja nie mam sprzętu do BGA.

Konkretnie za kostki pamięci i to tak trochę po znajomości. Jeszcze jakiś czas temu to kumpel za dobrą flaszkę by wymienił ale niestety zamknął serwis, bo już na oczy za bardzo nie widzi smile Tak czy siak zrezygnowałem z zamówienia. 256 mb ram i nand bardziej mnie przekonuje niż USB 3.0, z którego i tak pełnej mocy się nie wyciągnie.

Pełnej może nie, ale biorąc pod uwagę wyniki Sitecom WLR-8100 (http://wiki.openwrt.org/toh/sitecom/wlr-8100, ten sam układ zarządzający magistralą USB 3), to nie jest znowu tak najgorzej.

ambrozy5 napisał/a:

aleście się podjarali tymi belkinami ^^  btw QA nie planuje  procków dualcore?

Już ma, od dawna: http://www.anandtech.com/show/7526/qual … nd-ipq8062

52

pepe2k napisał/a:

Pełnej może nie, ale biorąc pod uwagę wyniki Sitecom WLR-8100 (http://wiki.openwrt.org/toh/sitecom/wlr-8100, ten sam układ zarządzający magistralą USB 3), to nie jest znowu tak najgorzej.

Niby tak ale dla mnie jest to zbędne, bo i tak do routera nie mam podpięte nic poza drukarką. Do torrentów, ftp, dlna itp mam atoma na debianie.

Home: ZyXEL NBG6817 (OpenWrt)
NAS: HP ProLiant MicroServer Gen8 E3-1265L V2, 16 GB (PVE)

53

Gruberek napisał/a:
pepe2k napisał/a:

Niby tak ale dla mnie jest to zbędne, bo i tak do routera nie mam podpięte nic poza drukarką. Do torrentów, ftp, dlna itp mam atoma na debianie.

Ale nie musisz się tłumaczyć.
Gdyby ten ZyXEL kosztował mniej, to sam bym go wziął. Jest na mojej liście "może będzie tańszy".

54

Hehe, nie tłumaczyłem się smile W każdym razie dzięki, że o nim napisałeś. Co do ceny to dla osoby która zastanawia się między Archerem C5 i C7 cena wydaje się atrakcyjna.

55

witam
właśnie dostałem od nich maila, że przepraszają za opóźnienia i wyślą towar do końca przyszłego tygodnia. Ktoś może już dostał ten router?

56

enkel napisał/a:

witam
właśnie dostałem od nich maila, że przepraszają za opóźnienia i wyślą towar do końca przyszłego tygodnia. Ktoś może już dostał ten router?

Nikt nie dostał i zapowiada się na kolejną ściemę i przeciąganie iBOOD hmm Ponoć nie wysłali jeszcze innych, wcześniejszych ofert.

57

Dostałem informację z ibood że mój router został wysłany smile

WRT1900ACS @ OpenWrt
WNDR4300 @ OwpenWrt

58

slg napisał/a:

Dostałem informację z ibood że mój router został wysłany smile

Ja też smile

59

no i ja

60

Ktoś już wgrał OpenWrt? smile

61

Przyjdzie do pepe2k będziemy wgrywać smile

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

62

Cezary napisał/a:

Przyjdzie do pepe2k będziemy wgrywać smile

Przyszedł, a w środku... BROADCOM! wink

63

Dostałeś V2?

64

frutis napisał/a:

Dostałeś V2?

Tak, v2. Przecież pisaliśmy, że innych nie ma...

65

Czyli co, to NIE JEST F9K1115 v2 czy wikidevi kłamie?

66

Kutwa, panowie, przecież to był żart! big_smile
Jeszcze nie otworzyłem, zmroziło go w transporcie i musi się trochę ogrzać.

Model to jest: F9K1115V2, Ver.2001az

67

uważaj pepe, ja podłączyłem router pod WAN i połączyłem się poprzez wifi z kompem. Od razu wyskoczyła mi stronka Belkina, nic nie musiałem wpisywać w przeglądarce. Kreator powiadomił mnie, że jest nowy soft dostępny. Dałem do instalacji, zainstalował się i po restarcie ładuje mi się stronka routera 192.168.2.1, ale nie mam na tej stronce żadnej grafiki i nic nie mogę zrobić. W sumie ładuje mi się tylko adres strony. Nie wiem teraz co zrobić. W ogóle czy masz w pudle płytę instalacyjną?

68

enkel napisał/a:

Dałem do instalacji, zainstalował się i po restarcie ładuje mi się stronka routera 192.168.2.1, ale nie mam na tej stronce żadnej grafiki i nic nie mogę zrobić. W sumie ładuje mi się tylko adres strony. Nie wiem teraz co zrobić.

Wyczyść cache w przeglądarce.

69

nic to nie daje, próbowałem różnych przeglądarek i różnych kompów

70

enkel napisał/a:

nic to nie daje, próbowałem różnych przeglądarek i różnych kompów

Widzisz, teraz spokojnie możesz wgrać openwrt smile

71

u mnie to samo, podłączyłem, update seryjnego softu wyskoczył no to myślę czemu nie smile . Teraz tylko na pingi odpowiada zero telnetu czy ssh. Serial będzie szybciej grany niż myślałem smile

WRT1900ACS @ OpenWrt
WNDR4300 @ OwpenWrt

72

Ciekawe ile reklamacji będzie na te routery.

73

Generalnie, bez większych niespodzianek, poza:
1. Kable antenowe od radia 2,4 GHz są przylutowane do PCB, ale można dołożyć u.fl.
2. Wygląda na to, że da się dołożyć NAND na zasadzie wlutuj i wgraj odpowiedni soft.
3. Ktoś powinien nagrodzić Belkina za te obudowy. Miałem już wcześniej inne modele w tych samych obudowach, ale za każdym razem bierze mnie k...ca jak trzeba to otworzyć smile

Fotka na zachętę poniżej, więcej (jakaś recenzja + porównanie z ZyXEL NBG6716) pewnie w weekend, bo mam urwanie dupala.

http://www.tech-blog.pl/pliki/2015-02-11_152207.jpg

@enkel ja najpierw go rozebrałem i zlokalizowałem odpowiednie porty (UART, JTAG). Uruchamiać będę później wink Chyba Belkiny miały jakiś tryb ratunkowy. Ewentualnie, zresetuj go do ustawień fabrycznych.

74

jak to ile , tyle ile sprzedali. Każdy przecież zrobi update po podłączeniu smile

WRT1900ACS @ OpenWrt
WNDR4300 @ OwpenWrt

75

resety do fabrycznych też nic nie dają

macie tą płytę w zestawie?