1 (edytowany przez frauka 2014-11-19 17:48:16)

Temat: TL-WR741ND v4 problem z softem

Witam.
Posiadam router TP-Link TL-WR741ND v4 na który wgrałam soft dd_wrt podrzucony mi przez znajomego. Wszystko byłoby pięknie gdyby nie fakt ze na tej wersji softu nie działa logowanie ssh, nie jestem w stanie tym samym zrestartować np dekodera TV itp. Znajomy ponoć ma dla mnie inny soft ale nie mogę go od dłuższego czasu złapać online.

Postanowiłam poradzić sobie inaczej, z Waszą pomocą.

Z tego co wyczytałam najlepiej będzie na początek przywrócić oryginalny firmware. Rozumiem, że wersja stąd : http://dl.eko.one.pl/orig/tl-wr741nv4/ spełni swoją rolę i że wgrać ją mogę normalnie z poziomu www tak jak wgrałam dd_wrt?

Druga kwestia to dobór dobrego alternatywnego softu, np gargoyle. Potrzebowałabym czegoś prostego do wgrania, jak dla blondynki, Pl i koniecznie z nakładką graficzną, żebym się nie zapłakała. Pomoże ktoś? Z góry dziękuję smile

W najgorszym razie pomaszeruję do sklepu i kupię wr1043nd ale jeśli da się wykrzesać coś z tego routera to bym była wdzięczna smile

2

Odp: TL-WR741ND v4 problem z softem

Dokładnie to co napisałaś. Do oryginału, później wgraj moje gargoyle pl i już.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Spróbowałam wgrać oryginalny soft tplinka, przez panel www. Router napisał ok i ... nadal mam

Router Model TP-Link TL-WR741ND v4
Firmware Version DD-WRT v24-sp2 (06/23/14) std - build 24461

Jakiś pomysł co robię nie tak?

4

Z dd-wrt możesz potrzebować ich softu żeby wrócić do oryginału. Nie ma na stronie?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5

Właśnie znalazłam plik tl-wr741nd_v4-webrevert i będę z tym walczyć. Zobaczę czy się uda.

6

No i upgrade failed, nadal mam dd-wrt sad

7 (edytowany przez frauka 2014-11-20 17:55:16)

Jeszcze jest opcja wgrania przez telnet. Nie mam tylko pewności co do komend.

nvram erase
cd /tmp
wget ftp://192.168.1.100/Webrevert/tl-wr741n … revert.bin

write tl-wr741nd_v4-webrevert.bin linux 
reboot

Będzie ok?

Ps. Zaryzykowałam i jest soft tplinka ufffff. Gargoyle pl też wszedł, wszystko działa smile

8

Nie będę zakładać nowego tematu, może tu napiszę.
TP-Link TL-WR741N/ND v4 na gargulcu śmiga ładnie ale max w ustawieniach mam 18dBm (kanał 1 nawet maks 17). Czy dałoby radę wycisnąć choć 20? Ostatnio na osiedlu trzeba się trochę rozpychać bo klientów przybyło wink

9

frauka napisał/a:

Nie będę zakładać nowego tematu, może tu napiszę.
TP-Link TL-WR741N/ND v4 na gargulcu śmiga ładnie ale max w ustawieniach mam 18dBm (kanał 1 nawet maks 17). Czy dałoby radę wycisnąć choć 20? Ostatnio na osiedlu trzeba się trochę rozpychać bo klientów przybyło wink

Sprzęt fizycznie więcej nie potrafi, więc odpowiedź brzmi "nie".