Temat: Nie mogę pobrać obrazów

Witam

Nie otwiera się strona z obrazami zarówno Gargoyle jak i Luci. Czy to u mnie problem czy jakaś awaria?

2

Odp: Nie mogę pobrać obrazów

cleanerparrot napisał/a:

Witam

Nie otwiera się strona z obrazami zarówno Gargoyle jak i Luci. Czy to u mnie problem czy jakaś awaria?

Awaria.

3

To raczej zaplanowaie działnie , na górze forum przecież jest:

UWAGA: 8 luty 2015r - mogą wystąpić utrudnienia w dostępie do dl.eko.one.pl - prace konserwacyjne.

4

MiG25 napisał/a:

To raczej zaplanowaie działnie , na górze forum przecież jest:

UWAGA: 8 luty 2015r - mogą wystąpić utrudnienia w dostępie do dl.eko.one.pl - prace konserwacyjne.

Dzięki za info. Nie wiem jak mogłem nie zauważyć.

5

Wiedziałem że zaraz pojawi się taki wątek smile

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

6

big_smile

7

@Cezary: ile zajmują te wszystkie obrazy i pliki na dl.eko.one.pl? Nie potrzebujesz jakiegoś serwera na mirror? Wygospodarowałbym trochę miejsca u siebie na dedyku jak potrzeba ( łącze 100/100 ). Nawet domenę gargoyle.pl mogę Ci podpiąć smile

Home: ZyXEL NBG6817 (OpenWrt)
NAS: HP ProLiant MicroServer Gen8 E3-1265L V2, 16 GB (PVE)

8

Nie chcę mirora bo później będę musiał pamiętać żeby wszystko synchronizować. Obecnie ok 15GB, a że dostałem dysk jakiś czas temu to miejsce jeszcze jest.

Alix dostał właśnie drugie jajo w postaci 3.14.32 (do tej pory było jeszcze 2.6.32...), ale powiem że bardzo żałowałem że nie mam nic mocniejszego pod ręką, bo musiałem trunka po swojemu robić i bardzo się pilnować żeby nie klnąć na nich z tego jak to zrobili.

9 (edytowany przez g0f3r 2015-02-08 14:00:46)

Co do mirrora to dość stary temat,  nie Cezary? wink Mam 3 serwy,  każdy po 100gb storydżu, 4 rdzenie po 3ghz, rurka 1gbit. Mirror i tak robię, ale mi jakiegoś rsynca brakuje bo duża część nie odzywa się z headerem zmian i ciągnie co 2 dni to samo...

10 (edytowany przez Cezary 2015-02-08 14:18:49)

No i po co? Nawet ja tak często nie aktualizuję obrazów.

PS. Masz rsynca wystawionego na 3 zasoby:

$ rsync --list-only rsync://dl.eko.one.pl
barrier_breaker    OpenWrt Barrier Breaker
luci               OpenWrt Barrier Breaker LuCI
gargoyle_pl        Gargoyle PL

11

A skąd skrypcior ma wiedzieć? smile Parsować stronę czy dałeś info,  że coś sie zmieniło? Pomoglby choćby plik z zapisaną datą po kompilacji.  Ale nawet po każdej nowej cześć by ciągnął od nowa ;/

12

Dzięki,  jutro w robocie ogarnę smile

13

g0f3r napisał/a:

A skąd skrypcior ma wiedzieć? smile Parsować stronę czy dałeś info,  że coś sie zmieniło? Pomoglby choćby plik z zapisaną datą po kompilacji.  Ale nawet po każdej nowej cześć by ciągnął od nowa ;/

Opisywane jest na stronie że coś się zmieniło.

14

To wiem,  ale bez headera zmian ciągnąć wgetem nie byłem w stanie ogarnąć czy to nowsza paczka i tak choćby po checksumach. Po rsyncu będzie cacy wink Dzięki,  jutro ogarnę.