Temat: Nie mogę pobrać obrazów
Witam
Nie otwiera się strona z obrazami zarówno Gargoyle jak i Luci. Czy to u mnie problem czy jakaś awaria?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Nie mogę pobrać obrazów
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam
Nie otwiera się strona z obrazami zarówno Gargoyle jak i Luci. Czy to u mnie problem czy jakaś awaria?
Witam
Awaria.
To raczej zaplanowaie działnie , na górze forum przecież jest:
UWAGA: 8 luty 2015r - mogą wystąpić utrudnienia w dostępie do dl.eko.one.pl - prace konserwacyjne.To raczej zaplanowaie działnie , na górze forum przecież jest:
UWAGA: 8 luty 2015r - mogą wystąpić utrudnienia w dostępie do dl.eko.one.pl - prace konserwacyjne.
Dzięki za info. Nie wiem jak mogłem nie zauważyć.
Wiedziałem że zaraz pojawi się taki wątek ![]()
![]()
@Cezary: ile zajmują te wszystkie obrazy i pliki na dl.eko.one.pl? Nie potrzebujesz jakiegoś serwera na mirror? Wygospodarowałbym trochę miejsca u siebie na dedyku jak potrzeba ( łącze 100/100 ). Nawet domenę gargoyle.pl mogę Ci podpiąć ![]()
Nie chcę mirora bo później będę musiał pamiętać żeby wszystko synchronizować. Obecnie ok 15GB, a że dostałem dysk jakiś czas temu to miejsce jeszcze jest.
Alix dostał właśnie drugie jajo w postaci 3.14.32 (do tej pory było jeszcze 2.6.32...), ale powiem że bardzo żałowałem że nie mam nic mocniejszego pod ręką, bo musiałem trunka po swojemu robić i bardzo się pilnować żeby nie klnąć na nich z tego jak to zrobili.
Co do mirrora to dość stary temat, nie Cezary?
Mam 3 serwy, każdy po 100gb storydżu, 4 rdzenie po 3ghz, rurka 1gbit. Mirror i tak robię, ale mi jakiegoś rsynca brakuje bo duża część nie odzywa się z headerem zmian i ciągnie co 2 dni to samo...
No i po co? Nawet ja tak często nie aktualizuję obrazów.
PS. Masz rsynca wystawionego na 3 zasoby:
$ rsync --list-only rsync://dl.eko.one.pl
barrier_breaker OpenWrt Barrier Breaker
luci OpenWrt Barrier Breaker LuCI
gargoyle_pl Gargoyle PLA skąd skrypcior ma wiedzieć?
Parsować stronę czy dałeś info, że coś sie zmieniło? Pomoglby choćby plik z zapisaną datą po kompilacji. Ale nawet po każdej nowej cześć by ciągnął od nowa ;/
Dzięki, jutro w robocie ogarnę ![]()
A skąd skrypcior ma wiedzieć?
Parsować stronę czy dałeś info, że coś sie zmieniło? Pomoglby choćby plik z zapisaną datą po kompilacji. Ale nawet po każdej nowej cześć by ciągnął od nowa ;/
Opisywane jest na stronie że coś się zmieniło.
To wiem, ale bez headera zmian ciągnąć wgetem nie byłem w stanie ogarnąć czy to nowsza paczka i tak choćby po checksumach. Po rsyncu będzie cacy
Dzięki, jutro ogarnę.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Nie mogę pobrać obrazów
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc