Temat: WDR4300 , inny Adres IP WAN Gargodyle, inny po aktualizacji DDNS

Witam

Prośba o pomoc w pewnej sprawie. Wg mnie IP w ustawieniach podstawowych w Gargodyle w routerze powinien być identyczny co aktualizuje się poprzez DDNS na stronce. Dodam iż są one różne. Jeśli odczytam IP na stronie internetowej i sprawdze na DDNS( w pewnym serwisie) są odentyczne. Lecz w routerze w ustawieniach aktualne IP jest całkiem inne.

Czy może tak być?? Dodam iż mogłem logować się z zewnatrz przez DDNS do pewnego czasu. Teraz już nie mogę.

Prośba o pomoc.

2

Odp: WDR4300 , inny Adres IP WAN Gargodyle, inny po aktualizacji DDNS

Po prostu ISP ma inaczej sieć zrobioną - co innego dostajesz na wan, a z czymś innych wychodzi router brzegowy.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3 (edytowany przez djchester22 2015-02-02 23:58:59)

Więc to całkiem możliwe. Ale dlaczego nie mogę się np połączyć jako zdany pulpit z innego miejsca przez DDNS. Zainstalowałem sobie Ultravnc dodałem serwer na kompie, podałem port. W routerze też DDNS mam dobrze ustawiony. Wcześniej mogłem się zalogować teraz już nie. Dodam iż wewnątrz sieci mogę sie logować z innego IP bez problemu..

4

Od początku - jaki adres IP dostajesz na wan routera?

5

IP WAN DOSTAJE 10.7.143.113

6

Czy dostajesz adres z puli prywatnej, czyli dostawca ma jeszcze jednego nata. Nie dostajesz się do routera dopóki dostawca nie zrobi ci przekierowania portów lub nie dostaniesz publicznego adresu.