176

Odp: Plugin Webcam do Gagroyle

Własnie wolał bym z GUI ale nie działa prawidłowo bo nie chce wyłączyć kamerki chyba ze tak ma być że nie wyłącza ale wątpie

TL-WR1043ND: HDD-USB, extroot, LCD, Pilot, MP3 - Radio Player, NAS, Torrent, FTP, Sterowanie głosem, Komunikaty Głosowe, Termometr, PowerSwitch - Sterownik oświetlenia, Budzik, LTE - ODU IDU 200
Raspberry Pi + HDMI-VGA + Lcd Controller + Lcd z laptopa = Pogodynka smile

177

Jeszcze raz: co właściwie nie działa?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

178

Nie działa wyłączanie kamerki z poziomu GUI, czyli jak zaznaczam włącz webcam to włącza a po odznaczeniu powinien wyłaczyć a tego nie robi

TL-WR1043ND: HDD-USB, extroot, LCD, Pilot, MP3 - Radio Player, NAS, Torrent, FTP, Sterowanie głosem, Komunikaty Głosowe, Termometr, PowerSwitch - Sterownik oświetlenia, Budzik, LTE - ODU IDU 200

179

Zapisujesz zmiany za każdym razem?

180

oczywiście smile inaczej nawet bym nie włączył smile

181

Próbuję zainstalować kamerkę i prawdopodobnie jest do niej sterownik, bo nie wywala mi komunikatu o jego braku.
Jednakże w interfejsie routera mam coś takiego.
http://s7.postimg.org/3kvcj2xd3/webcam.jpg
czegoś mi brakuje?

182

Niczego. Może kamera nie obsługuje mjpega lub nie chcesz w mjpg-stramerem działać. Wejdź sobie przeglądarką pod podany   adres i zobacz.

183 (edytowany przez DiamondBack 2015-01-28 19:45:19)

Podany adres albo wywala, Strona internetowa jest niedostępna albo pusta strona.
Czy mam jakikolwiek pożytek z kamery jeśli nie obsługuje mjpega?

184

Możesz porzucić dodatek do gargoyle i zobaczy czy zadziała np. z motion czy fswebcam.

185 (edytowany przez DiamondBack 2015-01-28 20:04:30)

root@Gargoyle:~# fswebcam /tmp/a.jpg
--- Opening /dev/video0...
Trying source module v4l2...
/dev/video0 opened.
No input was specified, using the first.
Error selecting input 0
VIDIOC_S_INPUT: Device or resource busy

chyba ta kamera nie podziała. A szkoda, bo skusiłem się na nią kiedy zauważyłem napis i logo "PS3"

edit:/ ok restart routera pomógł i to działa. Bynajmniej zdjęcia to zielone plamy.
Spróbuję jeszcze z inną kamerką jak do mnie dojdzie.

186

Coś źle robię. _Podłączyłem kamerkę Creative Live!CAM ChatHD i nie mam nadal podglądu.
Przeszedłem przez instalację sterowników (wszystkie) i instalację motion. Zdjęcia robi. Podglądu w pluginie gargulca - brak.

187

Plugin z gagroyle to mjpg-steramer, nie motion. Nie ze wszystkimi kamerami zadziała.

188

Czy muszę w takim razie instalować mjpg-steramer jak zainstaluję plugin przez "plugins"? Czy jeśli nie pokaże mi się natychmiast obraz to znaczy, że kamerka nie będzie działać i mam szukać kolejnej?

189

Instalując plugin już się instaluje mjpg-streamer.

190

@DiamondBack jakie masz VID:PID tych kamer ? Może zaznacz w pluginie opcję YUYV

191 (edytowany przez DiamondBack 2015-01-29 19:55:07)

041e:4097 - creativa
1e4e:0109 - no name za 17 zł (titanium)
Tą opcję YUYV oczywiście również próbowałem

192

@DiamondBack zobacz czy pod inna przeglądarką będziesz miał pogląd np. firefox bo np. google chrome ma jakiś problem.
@Cezary poprawiles może ten błąd z wyłączeniem kamery ?

193 (edytowany przez DiamondBack 2015-01-29 20:21:25)

Zdefaulowałem router. Czy do podglądu w gargulcu muszę instalować sterowniki? (pytam, bo to monotonne trochę)
Pod IE jest to samo.

194

Jeżeli kamera używa innych niż są w systemie to nie.

195 (edytowany przez DiamondBack 2015-01-29 20:31:33)

Pozostaje mi jeszcze czekać na trzecią kamerę jak do mnie dojdzie, bo obie nie chcą współpracować. Może ktoś podać swój model, który działa z pluginem Gargoyle?

196

PSEye od PS3.

197

Ok działa głupia kamerka za 17 zł z Netto. Wystarczyło zainstalować firefoxa. Na chrome ani na IE nie działało.

198

Na IE zadziała jak sobie kodeki od mjpg zainstalujesz.

199

Ps3eye działa kiepsko z moim wdr4300 na gargoyle 1.6.2.1. Rzadko kiedy nie wyłącza sie po próbie podłączenia przez przeglądarkę ( gaśnie czerwona lampka i tylko przeładowanie ustawień webcam przywraca rejestrowanie , ale max po 10 min. Znowu dioda gaśnie...) natomiast z 1043nd v1 z gargoyle 1.6.2.2. działa ok.

200

Witam jestem początkującym użytkownikiem gargoyle  posiadam tplinka 1043nd v1 z 1.6.2.2 zainstalowałem plugin webcam ustawiłem obsługę formatu yuyv i teraz jak podłączam kamerkę blokuje się router to znaczy diody świecą tak samo jak by działało, ale za to internetu po kablu niema i ginie wifi tak jakby zostało wyłączone.