Temat: Router Belkin AC 1750 DB AC+ Gigabit
Na iboodzie fajny router w niskiej cenie. Gigabit, AC1750 i usb3.0. Jakby się jeszcze pojawiło wsparcie openwrt to by było super.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Router Belkin AC 1750 DB AC+ Gigabit
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Na iboodzie fajny router w niskiej cenie. Gigabit, AC1750 i usb3.0. Jakby się jeszcze pojawiło wsparcie openwrt to by było super.
Widziałem , niestety nic o nim nie mogę znaleźć ![]()
Przecież jest od dawna jego wparcie w openwrt. Leżą gotowe obrazy w trunku.
QCA9558 + QCA9880-2R4E 128RAM , nie wiadomo ile flash.
Tak w ogóle to z tego opisu na iboodzie to trudno ustalić, która to rewizja sprzętu.
QCA9558 + QCA9880-2R4E 128RAM , nie wiadomo ile flash.
Wszystko wiadomo... rewizja jest jedna.
o ile sam SoC jest wspierany, to z radiem AC będzie gorzej ![]()
o ile sam SoC jest wspierany, to z radiem AC będzie gorzej
Opadam z sił... przeczytaj jeszcze raz co napisał Cezary.
Nie widziałem co napisał , pomieszało mi się z niewspieranym QCA9880-AR1A
Czyli, że jak - to wersja v2 ?
https://wikidevi.com/wiki/Belkin_F9K1115_v2
Nie widziałem co napisał , pomieszało mi się z niewspieranym QCA9880-AR1A
Ten Belkin to taki trochę lepszy (chociażby ze względu na USB 3.0) Archer C7 v2. W obu przypadkach to praktycznie kalka projektu referencyjnego QCA AP135.
Czyli taki sobie - ale kasa nie powiem - niewielka za to cudo.
Czemu taki sobie? Masz router z radiem AC i USB 3.0. Gdzie taki kupisz za taką cenę?
Czemu taki sobie? Masz router z radiem AC i USB 3.0. Gdzie taki kupisz za taką cenę?
I to z SoC, którego na chińskich forach ciągną pod 900 MHz ![]()
No właśnie, przy tej niewygórowanej cenie to jest jedyny argument i przemawiający za kupnem (AC + USB3) - oczywiście tylko na openwrt coś można wyrzeźbić - oryginalny soft to nędza kwadrat ![]()
Nie wiadomo też czy to nie jakiś chochlik - zdjęcia zmienili w trakcie trwania oferty, nie wiadomo czy i sprzętu też nie ![]()
Zakupiłem, zdecyduję jak przyjdzie czy zostaje ten czy archerc7v2. Na pewno na tym nie stracę ![]()
"Typ: router AC 1750 DB Wi-Fi Dual-Band AC+ Gigabit (F9K1115)"
Sprzętu nie zmienili ![]()
Oki sig - przyjdzie to wrzuć jakąś recenzję tu czy na openrouter.info - czyli coś "z placu boju" a nie reklamowe fajerwerki - wtedy będzie pewność i jak na tym chodzi alternatywny soft - nie ma co dalej ciągnąć tych rozważań (przynajmniej z mojej strony).
EDIT:
Jak ktoś jeszcze nie kupił to polecam m.in. tą recenzję/opis: http://www.tomshardware.com/reviews/wi- … 386-8.html
Daje do myślenia... ![]()
Umoczyłem 250zł jeśli to ten kastrat...
To nie o tym modelu ale wskazuje pewne tendencje w podobnych konstrukcjach od Belkina - także nie bierz tego dosłownie. ![]()
Skoro już nabyłeś pomóż innym rzeczową recenzją z poziomu użytkownika/"rzeźbiarza" openwrt i nie tylko, by rozwiać wątpliwości na przyszłość - zawsze jakiś pozytyw z tego zakupu wyniknie.
No już właśnie doczytałem że nie o ten model chodzi.
To nie jest konstrukcja Belkina, zrobił to Edimax.
@slg te same bebechy masz aktualnie w C7v2 - źle Ci to działa? Jak Ci się nie spodoba, to im zwrócisz, ja tu nie widzę żadnych problemów ani umoczonej kasy.
Co za różnica kto to faktycznie złożył ? - jest sygnowane logiem Belkin i to wystarczy by ewentualnie na tej firmie psy wieszać - reszta to zwykłego śmiertelnika w sumie nie powinna interesować tylko finalny stan rzeczy - czyli jak to działa i co da się z tym zrobić. ![]()
@pepe2k
No właśnie z bebechów c7v2 jestem mega zadowolony więc jak jeszcze dostane usb 3.0 to będzie pięknie. Pozostaje tylko porównać transfery po radiu do c7v2.
Jak będe go miał to napiszę krótka recenzję ![]()
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Router Belkin AC 1750 DB AC+ Gigabit
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc