wojtosz napisał/a:1. Mam za dużo pieniędzy i nie mam co z nimi robić. Kupuję routery (na wyspę jeszcze mnie nie stać), proszę wyjść z mojego portfela 
Jak to się mówi, każdy ma swoje hobby
A w Twoim portfelu nigdy nie byłem, więc nie mam z czego wychodzić. Zasugerowałem, zresztą nie tylko i ja, sprzedaż sprzętu, który na chwilę obecną w moim przekonaniu, i nie tylko, jest bezsensownym zakupem. Zresztą, widzę że już w drugim wątku pytałeś o kolejny router 
wojtosz napisał/a:2. Proponowany przez Ciebie router nie umie 802.11ac
wojtosz napisał/a:Nie mam w sumie jeszcze żadnego sprzętu, który w sensowny sposób mógłby ac wykorzystać.[...]
No to w czym problem, że "nie umie 802.11ac", skoro i tak nie zamierzasz na razie tego wykorzystywać? Kupujesz taki sprzęt na zapas, z kilku, kilkunastomiesięcznym wyprzedzeniem? Pomijając kwestie zasobności portfela i słabości do nowinek sprzętowych, IMHO jest to bez sensu.
wojtosz napisał/a:Jedno spostrzeżenie, jeśli można.. Ten routerek (Archer C7) dość mocno się grzeje (firmware oryginalny). W każdym razie mocniej niż WRT160NL, którego używam na codzień. Grzanie się sprzętu nie rokuje IMO dobrze dla jego żywotności.
Jeżeli plastik na obudowie się od tego nie odkształca, to będzie działać bez problemów co najmniej 10 lat