Temat: Zdalny dostęp do routera - internet upc

Witam, chciałbym uzyskać dostęp zdalny do routera tp-link mr3420 z wykorzystaniem DDNS. Sytuacja wygląda tak, że mam internet od UPC z routerem thomson, który pełni również rolę modemu. Do tego thomsona podłączyłem swój routera tp-link przez port WAN.

Chciałbym uzyskać zdalny dostęp do routera tp-link przez DDNS. Zarejestrowałem się w no-ip.com, wpisałem dane do routera ale dostępu nie ma.

Przypuszczam, że trzeba coś ustawić na tym routerze od UPC, mógłbym prosić o pomoc jak to zrobić?

Wiem, że potrzebne jest publiczne IP, ale UPC chyba to zapewnia.

2

Odp: Zdalny dostęp do routera - internet upc

Skontaktuj się z BOK UPC i poproś o dostęp do tego modemo-routera (pewnie nie dostaniesz).
Musisz przełączyć go w tryb bridge, o ile się da.

3

Mam dostęp do tego routera, dokładnie jest to Thomson twg870ug. Niestety nie znalazłem w ustawieniach trybu bridge.

Jest jeszcze jakaś inna możliwość?

4 (edytowany przez g0f3r 2015-01-26 11:55:32)

artur5236 napisał/a:

Mam dostęp do tego routera, dokładnie jest to Thomson twg870ug. Niestety nie znalazłem w ustawieniach trybu bridge.

Jest jeszcze jakaś inna możliwość?

DMZ, przekierowanie portów, DDNS/curl po adresie wychodzącym a nie po interfejsie? Nie było podobnych wątków?

5

Dzięki za pomoc.

Na routerze UPC ustawiłem DMZ na mój router tp-linka, który jest teraz mostem i wszystko działa, mam dostęp do routera przez DDNS.

Zastanawiam się, czy można by to samo uzyskać, kiedy router tp-linka będzie pracował w trybie gateway, bo ta opcja by mi bardziej odpowiadała.

6

Nie myl mostu z dmz. Gdyby takim był byś nie pytał o gateway. Bij się z upc o wymianę na modem... Z doświadczenia swojego i innych wiem,  że nie jest łatwo ale da się smile

7

Ok, spróbuje.

A jeśli nie korzystałbym z DMZ, tylko z przekierowania portów to wtedy router tp-linka mógłby pracować w trybie gateway.