1 (edytowany przez dawcior-al 2015-01-19 17:42:23)

Temat: Rozłączanie WDR4300

Witam. Potrzebuję pomocy. Posiadam router Tp-Link wdr4300 z modemem e3272 zwykłym. Zainstalowane Gargoyle 1.6.2.2. Zasięg LTE 100%. Połączenie: 3G/LTE NDIS, wwan0, NDIS. Nie wiem dlaczego, ale często jest rozłączane połączenie z internetem. W ciągu ostatniej godziny z 5 razy(teraz już 6). W dodatku router nie łączy się automatycznie, tylko muszę wejść w konfigurację i zmienić adres mac, kliknąć zapisz zmiany i internet powraca. Jaka może być tego przyczyna? Pozdrawiam

2

Odp: Rozłączanie WDR4300

HUB USB z własnym zasilaniem jest?

3

Dzisiaj coś u mnie Play cały czas się rozłącza. Też masz kartę Play?

4

Nawet jak ma kartę Play to co z tego , to że u ciebie nie znaczy że i u niego.

5

pepe2k napisał/a:

Huba nie mam. Czytałem,że przy dobrym zasięgu nie potrzeba, ponieważ nie pobiera tyle prądu. Mam antenę.
Tak mam w play. Transfery mam do 50Mb/s download i 20Mb/s upload. Wcześniej  nie zrywalo  tak jak teraz.

6

dawcior-al napisał/a:
pepe2k napisał/a:

Huba nie mam. Czytałem,że przy dobrym zasięgu nie potrzeba, ponieważ nie pobiera tyle prądu.

Nie ma takiej reguły.

7 (edytowany przez dawcior-al 2015-01-20 11:14:16)

pepe2k napisał/a:
dawcior-al napisał/a:
pepe2k napisał/a:

Huba nie mam. Czytałem,że przy dobrym zasięgu nie potrzeba, ponieważ nie pobiera tyle prądu.

Nie ma takiej reguły.

Tak. Z hubem czy bez działało tak samo, już to sprawdzałem. Może to była wina sieci, ale dziwne bo w telefonie miałem LTE.

Czy można coś zrobić, aby połączenie w przypadku rozłączenia wznawiało się samo?
Tak jak wspomniałem jak modem sie rozłaczy, to nawet jak zrobię reboot to router nie połączy się z siecią, a po zmianie MAC kilka sekund i już.
Czy pomoże monitor połączenia?