Odp: TL-WR1043ND czy TL-MR3420 do modemu 3G Sierra 885?
Oczywiście jest tak jak piszesz kol. @Cezary.
Po ustawieniu na USB3 i rozłączeniu modemu wyświetlają się wszystkie informacje i można też wysyłać sms'y.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → TL-WR1043ND czy TL-MR3420 do modemu 3G Sierra 885?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Oczywiście jest tak jak piszesz kol. @Cezary.
Po ustawieniu na USB3 i rozłączeniu modemu wyświetlają się wszystkie informacje i można też wysyłać sms'y.
Wiec jeszcze gnokii przetestowałeś. Doskonale. Dobrze że działa.
Powstał nowy dokument http://eko.one.pl/?p=openwrt-modemygsm zawierający info które przewala się tutaj na forum. Niech to w jednym miejscu będzie.
Cezary
Dzięki za kompilację!
Postaram się zrobić testy jak tylko wrzucę OpenWrt na TP-Link'a.
Zabrałem się za testy. Moduł sierra.ko jest zależny od usbserial a moduł sierra_net.ko od usbnet (można by dodać zależności do paczki). Po załadowaniu wszystkich modułów modem Compass 889 został wykryty bez problemu. Polączenie zostało ustanowione (zapaliła się odpowiednia lampka). Jako WAN ustawiam interfejs usb0. Później ifup wan... i tyle. Nie udało mi się uzyskać adresu ip.
root@OpenWrt:~# ifup wan
root@OpenWrt:~# udhcpc (v1.15.3) started
Sending discover...
Sending discover...
Sending discover...Co jeszcze muszę zrobić?
Jeśli chodzi o moduł do obsługi modemów Huawei to ładuję się on bez problemu i to wszystko. Modem nie jest wykrywany.
@frutis: podałeś apn/user/password do modemu?
Podałem tylko apn (AT+CGDCONT=1,"IP","internet"). Użytkownik i hasło nie jest wymagane w moim przypadku.
No to wg sierry tyle. Czytałeś na stronie.
A, i jeszcze AT!SCACT=1,1 masz zrobić żeby się połaczyć.
No i działa
Jednaj był wymagany restart po ustawieniu interfejsu usb0 jako WAN.
Zrób więc mały opis co i jak, a ja dodam zależności do pakietu.
Jak tylko wszystko przetestuję postaram się zrobić opis.
Za chwilkę będę wgrywał obraz do TP-LINKA WR1043ND. W opisie znalazłem "Obsługiwane są wszystkie wersje sprzętowe: 1.1, 1.4, 1.5, 1.6 oraz 1.7." Czy OpenWRT wspiera wersję 1.8 rutera ? http://eko.one.pl/?p=openwrt-wr1043nd
Tak, też obsługuje. Możesz wgrywać.
Ale router nie jest, przynajmniej nie ma dnsów.
Pokaż wynik polecenia ifconfig
PS. Putty potrafi logować sesje do pliku tekstowego, wiec nie musisz wklejać obrazków.
No i własne dlatego router nie ma internetu że przez lan go podłączyłeś. Wykonaj
echo "nameserver 8.8.8.8" > /tmp/resolv.conf.auto
route add default gw tu_ip_bramki_ma_być.Nie możesz go przez wan po prostu podłączyć?
Poczekaj. Jeżeli masz AP to po prostu podłącz router jako apclient, przez wifi i tyle. Albo kablem z portu wan routera do portu lan tego twojego AP.
Znowu coś mi się zepsuło. Chciałem skorzystać z pierwszego trybu podanego przez Ciebie. Zmieniłem dane w pierwszym ekranie konfiguracyjnym na 192.168.4.1 oraz wybrałem wspomniany przez Ciebie tryb (były 2 do wyboru). Efekt: nie mogę się zalogować do rutera. Na mój rozum wpisując różne adresy IP z końcówką 1 które są tu wymienione. Tak to wygląda gdy TP-LINK jest podłączony do komputera:
...czemu .4.1? Przecież to adres routera. Zwykłe dhcp na wifi trzeba było ustawić...
Teraz karta sieciowa nie otrzymała adresu z routera. failsafe (opis na stronie głównej) i konfiguruj od nowa.
To jestem teraz przy takich ustawieniach:
1) ruter TP-LINK jest przy domyślnych ustawieniach. Podłączony jest do komputera LAN-LAN
2)Z rutera z dostępem do Internetu (LAN) wychodzi kabel którym jest podłączony TP-LINK(WAN)
Dalej nie mogę niczego pobrać
wynik ifconfig pokaż.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → TL-WR1043ND czy TL-MR3420 do modemu 3G Sierra 885?
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc