1 (edytowany przez Frazy 2014-12-25 02:42:35)

Temat: Smierć rutera - WDR4300

Witam, od tygodnia jestem posiadaczem ruter wdr4300, dzisiaj jako laik postanowiłem zainstalować nowe oprogramowanie (openwrt-ar71xx-generic-tl-wdr4300-v1-squashfs-factory.bin)Więc laptopa miałem połączonego po kablu i prawdopodobnie też po Wifi, wszystko wyglądało dobrze do póki ruter się nie zresetował, nie mogłem na niego wejść przez 192.168.0.1 ani 192.168.1.1. Więc zacząłem googlować co się mogło stać. Na tą chwile po włączeniu go świeci się power i mrugająca przez około 15 sekund druga ikona (gwiazdka?) po czym świeci stale. Przy wpięciu kabla Ethernet i połączeniu z komputerem oraz sprawdzeniu ipconfig -all mamy coś takiego Screen.

Przy resecie 30/30/30 zapala się ikona power i ostatnia w kolejności (dwie strzałki) Z góry dzięki za pomoc smile

2

Odp: Smierć rutera - WDR4300

A skąd to nowe oprogramowanie ściągnąłeś? Pewnie nie ma w nim obsługi przez web i tyle.

3

Tym bardziej że screenshot pokazuje że router działa. Wgrałeś soft bez gui, jak pisze @MiG25, prawda?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

4

Na to wygląda. Z tego co się doczytałem musze teraz wgrać soft z gui przez putty. Pytanie czy to teraz będzie dobre http://dl.eko.one.pl/gargoyle-pl/attitu … nt/ar71xx/ ? Czy ma to być sysupgrade.bin lub factory.bin ? Gdzie go wrzucić do rutera przez WinSCP ? I jaką komendą wgrać to przez putty ?

5

W faq na górze strony masz odpowiedzi na te pytania. Jak wgrasz gargoyle to gui będziesz miał.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

6

Wielkie dzięki, udało się smile

7

tez mam router wdr 4300 i podlaczylem zasilacz od asusa bo mi sie niechcialo szykac od tp linka i cos sie stalo bo jak podlanczam orginalny zasilacz to zadno swiatelko nieswieci tylko delikatne buczenie jest

8

A ile Voltów daje ten zasilacz Asusa ?

9

niemam pojecia a neichce mi sie sprawdzac bo na strychu jest zapakowany

10

To chyba Tobie generalnie nie chce się go naprawiać samemu ,tylko chciałbys ,żeby to ktoś za Ciebie zrobił...chociaż go rozkreciles i sprawdziłeś ,czy coś spalone nie jest? Chociaż poszukaj innego zasilacza 12v i sprawdź czy na nim tez buczy.

11

nie nierozkrecilem  na zadnym zasilaczu swiatelka nieswieca

12

Gnasher1986 napisał/a:

nie nierozkrecilem  na zadnym zasilaczu swiatelka nieswieca

No to trup.

13

te nowe asusy maja chyba 19V zasilacze