Temat: open wrt +gargulec
czy na orginalnym sofcie mozna zainstalowacsamego grargulca czy musi byc najpierw wgrany open wrt?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → open wrt +gargulec
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
czy na orginalnym sofcie mozna zainstalowacsamego grargulca czy musi byc najpierw wgrany open wrt?
Po prostu z oryginalnego wgrywasz gargoyle.
dziekuje ostatnie pytanie na temat tego posta mam tp linka tl mr 3420 v2 czy jest soft gargoyle pod ten router bo co sprawdzalem na stronach znalazlem tylko soft z koncowka v1 i nie wiem czy mozna go zainstalowac czy moze jest soft odpowiedni pod ten router?
Odpisałem - tak jest. Na eko.one.pl zobacz.
za chiny Romana niemoge znalesc a jak pisze to ze najpierw wrt trzeba a pozniej cos pod v2 prosil bym bardzo olinka pod softa gargulca i jeszcze bardziej o odpisanie na temat na "inne" z gory dziekuje
http://dl.eko.one.pl/gargoyle-pl/attitu … nt/ar71xx/
Wiadomość od Romana !
Poczytaj FAQ o OpenWrt jest na tej stronie i nie jest po chinsku.
i po wwgraniu garulca normanie wchodze w niego na stronie 192.168.0.1? czy cos zmieniam gdzies?
192.168.1.1 Przeczytaj to w końcu: http://eko.one.pl/?p=openwrt-gargoylepl
oki wpozadku wgrywam to na ten router gargoyle-1.6.2.2-ar71xx-tl-MR3420-v2-en-squashfs-factory.bin i normanie loguje sie na stronie przez adres 192.168.1.1. wpisujac password tak?
chcialem sie upenic bo niechce czegos zepsuc i prosil bym o odpisanie na post pod tytulem hostowanie na xbox 360 przepraszam ze jestem zielony ale proboje
tak
dziala chlopie dziala!!! juz sie poprawilem jesli chodzi o temat hostowania na xbox 360
fajnie by bytlo jak bys mi pomogl skonfigurowac gargulca pod xbox 360 zeby hosty byly
Co rozumiesz pod pojęciem "hosty były"?
Wpisz IP Xboxa do DMZ.
Masz w ogóle zewnętrzne IP na WAN?
i zastanawia mnie to bo kupilem niedawno internet i na wlasnym hoscie mialem straszna lipe wczesniej mnie widzial przeciwnik niz ja jego tak jak by on byl na hoscie a mam net 100/60 sredni ping 25
szkoda tylko ze tu w gargulcu niedziala UPnP / NAT-PMP
szkoda tylko ze tu w gargulcu niedziala UPnP / NAT-PMP
Bo masz router z tak małą ilością pamięci flash że już się to nie mieści. Normalnie na innych routerach działa.
aha rozumiem czyli np jak bym pendriva podlaczyl bylo by oki czy lipa?
tak mam publiczne ip i moglby mi ktos jeszcze wytlumaczyc to Maks. liczba połączeń:(maks. 16384)
Czas życia połączenia TCP:sek. (maks. 3600)
Czas życia połączenia UDP:sek. (maks. 3600)
Gnasher1986 napisał/a:szkoda tylko ze tu w gargulcu niedziala UPnP / NAT-PMP
Bo masz router z tak małą ilością pamięci flash że już się to nie mieści. Normalnie na innych routerach działa.
Jak byś zrobił extroota, zainstalował pełną wielojęzyczną wersję gargoyle to by było.
nie baw się w pendrajwy/extrooty bo i tak nie ogarniesz. Przypisz MAC konsoli do IP w DHCP i dodaj IP konsoli do DMZ na routerze.
tak zrobilem dzieki za pomoc i jeszcze jedno da sie jakos ustawic static ip czy niezabardzo tez na tym routerze?
NA WAN czy IP przyznawane po MAC przez DHCP?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → open wrt +gargulec
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc