Temat: WR1043ND v2 z CC trunk backup image
Witam,
mam takie pytania do kolegów. Aktualnie mam skonfigurowanego pod siebie WR1043ND v2 z CC trunk r43757 z GUI LuCI i kilka potrzebnych pakietów. Jednakże chciałem potestować kilka innych gotowych image, proszę zatem o informacje:
1.) planuję zrobić backup aktualnie mojego image i po testach powrócić do niego - pytanie czy poniższe dla WR1043ND v2 z CC trunk r43757 zadziała, że nic z konfiguracji nie utracę:
dd if=/dev/mtdblock3 of=/tmp/sysbackup.bin
oraz backup na dysk kompa a po testach przywrócenie
dd if=/tmp/sysbackup.bin of=/dev/mtdblock32.) czy mogę załadować ostatnie LuCI BB Cezarego z 2014-Dec-13 :
-->> http://dl.eko.one.pl/luci/barrier_break … pgrade.bin
poprzez GUI LuCI aktualnego CC? Czy aktualne ustawienia mogę zaznaczyć by zachować i będą działać na BB?
3.) czy jest dostępna gdzieś lista zaimplementowaych do image pakietów z powyższego BB Cezarego dla WR1043ND v2 i ile miejsca we flash pozostaje na instalację własnych dodatków po instalacji tego image?
4.) czy po instalacji image DD-WRT trzeba wgrywać obraz -factory czy starczy -sysupgrade przy powrocie do OpenWRT?
5.) rozumiem, że po każdej reinstalacji OpenWRT (jakiegokolwiek) jeśli mam extroot na dysku USB, to trzeba go stworzyć od nowa?
Proszę o informacje j/w.
Pozdrawiam,
Zyxel T56 EX5601-T1 (OpenWrt 25.12-SNAPSHOT, kernel 6.12.85)
Xiaomi AX3600 (OpenWrt EDMA-NSS SNAPSHOT, kernel 6.18.44)
OpenWRT NSS and EDMA-NSS builds for Xiaomi AX3600 (IPQ8071A) by @Payti