Temat: Modem LTE do WDR3600 ?
Witam.
Zadam standardowo nudne pytania ![]()
Ze względu na moje miejsce zamieszkania nie mam możliwości skorzystania z internetu "po kablu" i jestem zmuszony skorzystać z "Play'owskiego" internetu... Na chwile obecną w modemie Huawei E173u mam zasięg HSPA, ale dowiedziałem się że najbliższy nadajnik Play nadaje w LTE. Nadajnik oddalony jest o około 2,5 KM w lini prostej od mojego domu, niestety jest przesłonięty przez około 1 KM lasu, przez co nie ma u mnie zasięgu LTE. Po wejściu na dach z telefonem obsługującym LTE udało mi się złapać przysłowiową "jedną kreskę".
Czy modem "Huawei E3372" w wersji HiLink, obsługujący LTE, z anteną kierunkową ustawioną prosto na nadajnik. będzie prawidłowo działał z routerkiem WDR3600 działającym na oprogramowaniu Gargoyle? Chodzi mi tu o stabilność? Jeżeli będzie taka konieczność (a pewnie będzie) zastosuje aktywny HUB USB. Czy modem nie będzie się rozłączał bez powodu, bo na tym mi bardzo zależy, prędkość nie musi sięgać regulaminowych 70 Mb/s, nawet 15 Mb/s będzie zadowalające (Wiem że w godzinach "szczytu" prędkość może drastycznie spaść, ale mówię tu o nie obciążonym maksymalnie nadajniku). Czy router nie będzie się resetował współpracując z tym modem itp. ?
Z góry dziękuje za odpowiedź ![]()
PS. Pytanie z innej beczki troche nie do tematu. RSSI oraz RSCP są wartościami określającymi nasz zasięg jeżeli dobrze myślę. Czemu te wartości są ujemne i lepiej jak będę miał RSSI i RSCP około -70dBm czy -90dBm