Temat: Internet 3G i OpenWRT

Witam, mam internet 3G, który wysyłam na całe mieszkanie poprzez tethering WIFI. Posiadam też router Sagemcom Fast 2704 z wgranym OpenWRT i chciałbym dostarczyć internet 3G do tego routera poprzez komputer (tryb client WIFI w routerze nie działa). Ale jestem w tym temacie kompletnie zielony. Czy jest tutaj ktoś kto byłby mi w stanie wytłumaczyć krok po korku co mam zrobić ? Najlepiej przez jakiś komunikator lub TeamViewer. Pozdrawiam

2

Odp: Internet 3G i OpenWRT

OT: czemu tryb klienta nie działa?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3 (edytowany przez mateusz55522 2014-11-19 22:48:43)

Tak jest w tym modelu na OpenWRT, konfiguruje, wszystko ładnie, ale nie chce połączyć się z siecią. (znajduje ją)

4

pytanie do właściciela postu, bądź innej osoby posiadającej ten router, tj. Sagem F@st 2704.

Też mam ten router, używałem go jakieś pół roku z Neostradą, teraz wgrałem mu dostępne w supporcie producenta nowe oprogramowanie.
I używam go do łączenia się z siecią 3G poprzez modem który dostępny był w Cyfrowy Polsat, tj Huawei E367. Działa wg mnie bez problemu, lecz PING w H+ to sprawa losowa.. 
Chciał bym kupić teraz modem USB Huawei E398 z LTE.
Podejrzewam że na obecnym sofcie Sagema nie uda mi się ten modem wykryć, czy jest jakaś szansa że OpenWRT obsługiwał będzie modemy LTE?
Ma ktoś doświadczenie w tym temacie i sprzęcie..
Za pomoc dziękuję z góry