Temat: Rozłączanie się sieci
Witam
mam problem z moją siecią żeby dokładnie wyjaśnić o co mi chodzi opisze jej budowę . Dostęp do sieci globalnej mam za pomocą livebox 2.0 od którego poprzez kabel prosty podłączony jest asus n-16 który działa na Tomato by Shibby ma włączoną opcje akces point na samym końcu sieci znajduje się ruter tp link 3420 który pracuje w trybie repeater tz akces point + wireless client. sieć ma jakiś problem komputer który jest podłączony do ostatniego routera czyli tp link 3420 czesto jest rozłaczany wymieniłem w nim karte sieciowa kabel prosty i bez zmian zauważyłem ze komputery podłączone po wifi i po kablu do routera asus n-16 tez czasami są rozłączane . Router asus n-16 miał wgrane tomato 1.28.0000 MIPSR2-121 K26 USB AIO aktualizowałem do 1.28.0000 MIPSR2-123 K26 USB AIO niby pomogło ale zdarza się że czasami rozłącza komputery podłączone do niego bezpośrednio za to komputer podłączony do tp link 3420 jest rozłączany często . Według wszystkich wskazań uszkodzony jest router asus n-16 sprawdzałem wszystkie kable prostym testerem który sprawdza czy jest połączenie na żyłach i test przechodzi bez błędów spróbuje jeszcze zresetować ustawienia obydwóch routerów może gdzieś jest ustawiona dzierżawa na krótko ale wątpię . Jeśli ktoś ma pomysł co może być nie tak byłbym wdzięczny za odpowiedź